Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Atak potliwości, senności, przyspieszenie pulsu i kołatanie serca

Gość Tomsik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pare miesiecy temu miałem dziwny *atak*, siedzialem i nagle zrobilo mi sie dziwnie slabo, oblal mnie pot i oczy zaczely mi sie zamykac, wstalem i podszedlem do okna, myslalem ze to chwilowe niedotlenienie, ale nie przechodzilo, strasznie przyspieszyl mi sie pul a serce walilo jak zwariowane, po 15 minutach zadzwonilem na pogotowie, zabrali mnie do szpitala, bylem tam tydzien ale wszystkie badania wyszly super, zrobilem jeszcze badania tarczycy i tomografie, tam tez wszystko idealnie, przez dlugi czas bylo mnie slabo mialem zawroty glowy i doszedl strach przed tym ze znowu mi sie to stanie, przez dlugi czas lezalem w domu i nie robilem doslownie nic, lezalem w lozku, jak wstawalem to od razu robilo mi sie slabo i te cholerne kolatanie serca, po jakims czasie zaczelo przechodzic, ale nigdy nie bylo bardzo dobrze, po 4 miesiacach zaczalem w miare normalnie funkcjonowac, jakis tydzien temu znowu sie to powtorzylo, siedzialem na uczelni na zajeciach i znowu mnie zlapalo, wyszedlem szybko i ledwo wrocilem do domu, ciagle bylo mi slabo, mialem mroczki przed oczami i problemy z koordynacja, nie wiem czego moge sie spodziewac w kolejne dni ale znowu nie moge normalnie funkcjonowac, prosze o pomoc bo musze szybko wrocic do nauki, z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
Najtrwalszym i najłatwiejszym do odtworzenia efektem działania Cannabis jest proporcjonalna do dawki i do nasilenia efektu psychoaktywnego tachykardia. Wydatek serca może wzrosnąć o 30%, aczkolwiek ciśnienie nie wzrasta zwykle więcej niż o 10%. + do tego jeszcze tzw.( haj) stan lękowy i nerwica serca gotowa!!!!
Przy atakach paniki mam te same objawy.Czy podczas tego ataku mruza ci sie oczy?czy tez zamykaja?Tak pisales Tomsik.Musisz isc do psychiatry i opowiedz o wzystkich objawach.Lepiej isc odrazu bo ta nerwica bedzie cie atakowac .Im wczesniej zaczniesz sie leczyc tym lepiej.Odpisz