Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ataki paniki, kołatanie i ból serca, zimne stopy i dłonie a pasożyty

Gość soso

Rekomendowane odpowiedzi

Moje objawy: kołatanie serca bole serca ataki paniki trwajace kilkanascie sekund , najpeirw czuje pieczenie w zoladku a potem rosnie tetno dusznosci mokre rece strach ogromny itp zimne rece i stopy czasem trudnosci przy wydalaniu rok temu czesto bole brzucha teraz rzadko ale patrz punkt wyzej oslabienie po ataku paniki niemiarowosc oddechowa zahamowanie wzrostu od roku a mam 18 lat kiedys szybko roslem teraz juz nie rosne niska masa ciala dodatkowy spadek masy ciala od roku magnez nie pomaga na kolatanie i to chyba by bylo na tyle robione echo, ekg, krew stwierdzone: wypadanie platka zastawki mitralnej 1 stopnia zastanawiam sie czy to moga byc pasozyty ? prosze niech mi ktos pomoze i zasugeruje jakie badania mam zrobic bo mnie cos trafi
Gość Małgosia1990
soso niektóre z Twoich objaw posiadam.I tak jak ty wypada mi płatek ale to nawet sie tym przestałam przejmować.I do tego mam nerwicę lękową.Myślę że powinieneś udać się do lekarza zrobić szereg różnych badań,a następnie udać się do psyhciatry lub psychologa.
Stary to są typowe objawy dla wypadania płatka zastawki więc daj sobie spokój z psychiatra i badaniami bo ogłupiejesz do reszty. Mam to samo, a przechodziłem przez takie badania za granica o jakich ludzie pewnie w naszym kraju nie słyszeli i nic poza płatkiem nie mam. http://www.mitralvalveprolapse.com/symptoms.html Jak znasz angielski to może zrozumiesz dlaczego ten płatek działa na nas tak a nie inaczej.
no i pieknie dzis nie poszedlem do szkoly bo w autobusie mnie zaczal lapac ten atak paniki lub cos nie wiem co to jest... musialem wysiasc potem jak wracalem do domu to mnie juz wzielo na serio i jak ledwo wrucilem do domu to mialem zaciemnione oczodoly , szybkie tetno i wokul rany którą mam na rece zrobila mi sie fioletowa skura myslalem ze to koniec i co nadal mam wierzyc ze to wypadanie platka ?
Powiedz ile ty masz lat?? Coś mi sie wydaje że nie za wiele. Piszesz bzdury w innych tematach robiąc tylko komuś przykrość, a nie wnosząc niczego mądrego. Używając takich wyrażeń jak wyżej nie licz że ludzie będą chcieli z tobą rozmawiać. Owszem masz problem, ale nie z twoim płatkiem tylko z samym sobą. Miałeś atak paniki(strach, poty, wysokie tętno, zmiana odcienia skóry, uczucie że to już jest koniec) jeden z objawów wypadania płatka.