Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pomocy! już zdesperowany jestem

Gość Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 31 lat. od pewnego czasu mam pewne obiawy, miałem badanie metodą Holtera i też wszystko w normie, testy wysiłkowe Max HR 160 min, Max RR 150/75,METS -20,3 test tilit -ujemny, test z adenozyną 18 mg - ujemny, TK - głowy prawidłowy(coś tam było że mam liczne objawy bradykardi zatokowej oraz hipotonie ortostatyczną)Lekarze stwierdzili że to może być kwestia psychiczna - co od razu wykluczam chyba ???? .Musze dodać ze od czasu do czasu pale papierosy. Od stycznia tamtego tego roku - kołatanie serca ,lecz to ustąpiło a teraz mam bóle w klatce piersiowej (słyszałem że przy zawale jest ból w mostku) ja mam często bóle: kłucie po lewej stronie (pod sutkiem),ból pod mostkiem - w górnej częsci brzucha,a także czasami z prawej strony na wysokości mostka a także na wysokości zołądka - tylko troche wyżej (gdzie zaczynają się żebra), w mostku bolało mnie raz w pracy - czułem się słabo,trzęsły mi się ręce i podniosło mi się tętno - bałem się że dostane zawału.Miałem też taki okres że w nocy nie mogłem spać - bolało mnie z tyłu pod łopatką, odczuwałem mrowienie i słabość lewej ręki i lewego barku.Pomóżcie - czy w tym wieku moge mieć tak poważne choroby serca - lekarze nic nie stwierdzili.w czasie gorących dnia mało nie padne mam uczucie odebrania jak by siły. Proszę o pomoc czy to czasem jakas nie nerwica nie wiem co robic
Gość nerw lisciowy
To nerwica. Zrób sobie test wysiłkowy. Wejdź szybko po schodach na 4 lub 5 pietro, jeżeli ból za mostkiem się nie pojawi - serce masz zdrowe. Przypuszczam że bóle w obrebie klaty przeważnie miewasz w spoczynku - i do tego nie są one ostre, to nerwica. Witaj w klubie :)
przejdz sie do dobrego lekarza, moj maz 37 lat czul sie podobnie zmeczenie ,nie mogl spac,klucia pod sercem.miesiac temu przeszedl rozlegly zawal,lekarz powiedzial mi ze dobrze sie stalo ze byl wtedy w pracy,gdyby spal juz by go nie bylo bo nikt by mu nie pomogl.jestes co prawda mlodszy ale to nie ma znaczenia,takze idz do lekarza i zrob badania.bedzie dobrze i nie pal.pozdrawiam
nie nie zawał chyba mi nie gorozi gdyz miałem robione rózne testy na oddziale kardiologi u znajomego ordynatora kardiologi wyszła mi tylko bradykardia ZATOKOWA, miałem robione rózne testy i wszystkie wychodziły dobrze - to chyba nerwica gdyz gdyz od kilku lat mam bardzo stresujaca prace i to chyba to, nadmieniam ze co kwartał mam robione rózne badania na kardiologi w tym i holtera, obawiam sie ze to moze byc nerwica i niewiem do jakiego lekarza sie udac ehhhhhhhhhhhh
Gość nerw lisciowy
Reflux żołądka? A miewasz często zgagę? Sorry ale chyba kombinujesz już jak przysłowiowy koń pod górkę. Nie obraź sie, ale takie podświadome szukanie lżejszych dolegliwosci i pocieszanie się swymi odkryciami jest też charakterystyczne dla nerwicy. Jeżeli Twoje badania które zrobiłeś nie kłamią a niesprecyzowane bóle w okolicy serca pojawiają się głównie w spoczynku to masz nerwicę jak nic !
Gość nerw lisciowy
Nerwicę zdiagnozuje Ci psychiatra. Warto sie do niego wybrać. Mnie na poczatku osłabiła wizja koniecznosci wizyty u psychiatry - bowiem jak kazdy kojarzyłem te specjalnosć lekarska z wariatkowem. Podswiadomie obawiałem się że mnie ta wizyta tak zaszufladkuje - że sam się uznam za szalonego. Tymczasem nie było tak źle, potem czytając wypowiedzi ludzi przekonałem się jak powszechnym problemem jest nerwica. Psychiatra prawdopodobnie Cię cierpliwie wysłucha, zada parę pytań a potem zapisze Ci leki.Jak bedzie dobry powie Ci też jak żyć dalej. Jak będziesz miał dużo szczęścia to Cię wyleczy a jak nie to chociaż sprawi że życie z nerwicą bedzie znosniejsze. pozdrawiam nerw
zastanawiam sie co sie zludzmi dzieje.to jest nie normalne,mlodzi ludzie a wszyscy praktycznie maja albo nerwice albo depresje.male problemy a juz gonia do psychiatry i zazywaja leki ktore z czasem uzalezniaja.wiem o tym doskonale bo znam pare takich osob.moze nie mam racji ale mysle ze rozmowa z kims ,wyzalenie sie, wyplakanie bardziej pomaga a napewno nie zaszkodzi.sama mialam ,mam i bede jeszcze miec mase problemow ale probuje zawsze sobie jakos wytlumaczyc.obawiam sie ze pokolenie moich wnukow bedzie gonic do psychiatry w wieku 5 lat.tonie jest smieszne.pozdrawiam
tak to naprawdę jest zastanawiające, ale powiem ci cos marto sam lekarz kiedyś rodzinny zanim go zmieniłem przypisał mi lek który miałem go brać cały miesiąc, po tym okresie okazało się, ze konował przepisał mi silny lek psychotropowy który mnie uzależnił i to straszliwie, może ci cos mówi nazwa afoban. Jak można przypisać taki silny lek nie znając dokładnie choroby a podejrzewając nerwice. Generalnie lekarze traktują nas z buta, aby szybciej i więcej liczy się karteczka wyrwana za poradę i tyle, nie liczy się pacjent. Ja miałem szczęście, ze trafiłem do dobrego kardiologa zajął się mną profesjonalnie. Nie mówiąc już o lekarzach z pogotowia którzy wola dać zastrzyk uspakający i tyle.
afoban jest mi znany bardzo dobrze pare moich kolezanek bierze to od lat i nie dadza sobie powiedziec ze to uzaleznia i ze jest psychotropem,powiem wiecej jednej z nich lek ten przepisuje ginekolog ha ha .wiesz ja tez go mialam bo mi lekarz przepisal,ale nigdy nie zazywalam.trafilam do psychiatry bo potrzebowalam dlugiego L4 wiec nie mialam wyjscia tylko on mogl mi dac tyle.i co od razu afoban i pare innych.moze sie myle ale zazywanie tych lekow nie jest najlepszym wyjsciem