Gość dash Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Jestem po udanej kardiowersji. Dzień przed zabiegiem inr miałem 3,8. Norma dla przygotowujących się do tego zabiegu to 2-3. po kardiowersji muszę brać dalej sintrom jeszcze przez miesiąc. Dziwi mnie, że wskaźnik dalej jest na poziomie 3,5. Czy to normalne-dlaczego nie jest na poziomie 2-3? Podobno po zabiegu potrzebny jest okres 1 miesiąca, żeby można było odstawić sintrom bez żadnego ryzyka. Ponadto biorę jeszcze bisocard 5mg raz dziennie i rytmonorm 150mg 3 razy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza
casia81 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 witam serdecznie, od 21 latmam wszczepiona zastawke mitralna ST JUDEE 29mm, moje pytanie dotyczy zamiany sintromu na inny lek przed planowana ciaza. jaki lek powinnam lykac i ile wczesniej powinnam odstawic sintrom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi