Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciśnieniomierze Panasonic

marek333

Rekomendowane odpowiedzi

Są to dobrej jakości urządzenia, ale większość modeli nie ma np. zapisu wyników wraz z datą/godziną pomiaru (zapisywany jest sam wynik), podawania średniej z kilku pomiarów ani wskazywania arytmii. Większość z ciśnieniomierzy naramiennych tej firmy *pika* przy tym podczas pomiaru, co dla osób bardziej nerwowych może być przeszkodą w zrelaksowaniu się. Generalnie modele z wyższej półki firm Omron (M5, M6 etc) czy Microlife (A100 Plus etc) mają więcej przydatnych funkcji niż ich odpowiedniki u Panasonica, choć jakościowo tym ostatnim niczego zarzucić nie można.

Ja mam SmartCardio i mi się podoba jak robi badanie. Najwazniejsze ze mankiet nie dociska reki jakoś przesadnie tak zebym czula jakiś dyskomfort, poprostu przylega do ramienia i tyle. Co do innych plusow to ten akumulator jest swietnym pomyslem, bo baterie to potrafią szybko się rozładowywać nawet te alkaiczne.

W dniu 18.02.2019 o 14:47, Gość aaada napisał:

Ja mam SmartCardio i mi się podoba jak robi badanie. Najwazniejsze ze mankiet nie dociska reki jakoś przesadnie tak zebym czula jakiś dyskomfort, poprostu przylega do ramienia i tyle. Co do innych plusow to ten akumulator jest swietnym pomyslem, bo baterie to potrafią szybko się rozładowywać nawet te alkaiczne.

Jeśli bym miała kupować ponownie ciśnieniomierz to znowu bym zamówiła Smart Cardio. Polska jakość, prosta i logiczna obsługa, sama instrukcja jest napisana po polsku więc też łatwo się zorientować co do pierwszego pomiaru -jak wykonać, żeby nie było zakłóceń i jakiś wypaczeń wyniku.