marek333 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam mam pytanie co sądzicie cisnieniomierzach firmy Panasonic mam zamiar zakupić takie urządzenie widziałem ciekawe produkty na stronie www.hwg.pl czy ktoś miał do czynienia z tym sprzętem? marek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JW Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Ja używam naramienny .Jest dobry-ale cena troche wysoka 220 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Kasianek Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Ja mam pytanie. Jaka jest taka mniej więcej cena ciśnieniomierzy elektrycznych i gdzie można je kupić? I jeszcze jaka jest cena takich ciśnieniomierzy ze stetoskopem i gdzie można je kupić? Bardzo dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość info Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Są to dobrej jakości urządzenia, ale większość modeli nie ma np. zapisu wyników wraz z datą/godziną pomiaru (zapisywany jest sam wynik), podawania średniej z kilku pomiarów ani wskazywania arytmii. Większość z ciśnieniomierzy naramiennych tej firmy *pika* przy tym podczas pomiaru, co dla osób bardziej nerwowych może być przeszkodą w zrelaksowaniu się. Generalnie modele z wyższej półki firm Omron (M5, M6 etc) czy Microlife (A100 Plus etc) mają więcej przydatnych funkcji niż ich odpowiedniki u Panasonica, choć jakościowo tym ostatnim niczego zarzucić nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aaada Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Ja mam SmartCardio i mi się podoba jak robi badanie. Najwazniejsze ze mankiet nie dociska reki jakoś przesadnie tak zebym czula jakiś dyskomfort, poprostu przylega do ramienia i tyle. Co do innych plusow to ten akumulator jest swietnym pomyslem, bo baterie to potrafią szybko się rozładowywać nawet te alkaiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość marta Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 W dniu 18.02.2019 o 14:47, Gość aaada napisał: Ja mam SmartCardio i mi się podoba jak robi badanie. Najwazniejsze ze mankiet nie dociska reki jakoś przesadnie tak zebym czula jakiś dyskomfort, poprostu przylega do ramienia i tyle. Co do innych plusow to ten akumulator jest swietnym pomyslem, bo baterie to potrafią szybko się rozładowywać nawet te alkaiczne. Jeśli bym miała kupować ponownie ciśnieniomierz to znowu bym zamówiła Smart Cardio. Polska jakość, prosta i logiczna obsługa, sama instrukcja jest napisana po polsku więc też łatwo się zorientować co do pierwszego pomiaru -jak wykonać, żeby nie było zakłóceń i jakiś wypaczeń wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi