Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Codzienny ból z tyłu głowy, zmęczenie, senność, nagły brak tchu

Gość Adam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 23 lata i jak do tej pory nigdy nie chorowalem na nic no oprocz chorob ktore wiekszosc z nas przebyla za malolata. Napisze prosto z mostu od jakiegos czasu tj okolo 6-7 miesiecy mam takie dolegliwosci.. codzienny ból z tyłu głowy tak jakby mnie cos sciskalo.. i czuje zmeczenie zamykaja mi sie oczy robie sie senny, otepiony nie moge sie nad niczym skupic zapominam proste rzeczy do tego czuje jakby pieczenie nadciagajace fale goraca ktore po jakims czasie znikaja i znowu sie pojawiaja.., od niedawna mam tez problemy z zasnieciem czuje jakbym juz mial usnac i nagle brakuje mi tchu i tak na nowo, wstaje jest ok a po chwili czuje znowu ten sam bol i tak od poczatku.. nie wiem co to moze byc bylem u neurologa proste badania przeszedlem wykluczyli mi zatoki, robilem tomografie i tez nic nie wykazala, dodam ze zwykle leki przecibolowe mi nie pomagaja, za to jak cwicze czy biegam albo gram w pilke jest wszystko ok ale poznije znowu to wraca i jest jeszcze gorzej niz przed wysilkiem, dodam jeszcze ze ciezko mi wyjsc z domu bo zaraz bym wrocil mam chwiejne nastroje i nic mi sie nie chce robic.. kompletnie ale pracuje caly czas i po pracy uprawiam dalej sport zeby jakos z tym walczyc ale nie czuje efektow.. nie mam pojecia juz co mam robic i do kogo sie kierowac a w szczegolnosci co to moze byc.. za wszystkie rady z gory dziekuje.. Adam
bylem juz kilka razy u neurologa.. i to nie jest migrena, dzisiaj bylem kolejny raz i tm razem wyslal mnie na badanie dna oka itp i wszystko wyszlo ok i skierowal mnie na rezonans magnetyczny bo jest dokladniejszy.. latam po lekarzach ale szczerze wam powiem ze faszeruja mnie tlko lekami ktore nic nie pomagaja . w nastepnym tygodniu zrobie ekg i tarczyce dzieki za rady .
To może być również nerwica lub stresy. Pisałeś, że po ćwiczeniach fizycznych przechodzi, bo ćwiczenia fizyczne rozładowują stresy. Spróbuj jeszcze innych sposobów relaksacji. Takich, które będą dla Ciebie odpowiednie. Np. Ćwiczenia oddechowe, kasety, płyty relaksacyjne. Taniec, śpiew. Oglądanie filmów, czytanie książek itp. Rób wiele takich rzeczy, które dają ci radość i sprawiają przyjemność. Czy dużo się martwisz? Czy potrafisz radzić sobie z problemami. Problemy doprowadzają no nerwicy i stresów. Najlepiej jest im zapobiegać. Zapraszam Ci na swojego bloga może tam dowiesz sie czegoś Ci pomoże. www.rozwod9.bloog.pl
do odp weroniki:) napewno i czasem sie stresuje i denerwuje jak kazdy ale dziwi mnie to ze np po graniu w pilke noznanastepengo dnia nie jestem do zycia.. bo glowa az mi roznosi z bolu a to chyba nic dobrego i raczej nie od stresu spowodowane.. czytam codziennie ogladam filmy uprawiam sport sporo sie smieje i prowadze aktywny tryb zycia ale dalej cos sprawia ze peka mi glowa.. wiec nie wiem czy to stres czy nerwica.. nieznajoma jak odwiedziszjuz kardiologa to daj znac co tam ci powiedzial..
nerwowe zycie? sport? ogladanie filmu ? aktywny tryb zycia? ;d do psychiatry ? tylko po co ? sorry ale depresji to nie mam nam nie chodze zalamany ani wiecznie smutny, raczej trzymam swoje emocje na wodzy i staram sie jak najwiecej smiac bo smiech to zdrowie:* zwolnienie akcji serca? sorry ale co nie zajde do lekarza moje tetno wynosi 120/80od paru lat wiadomo pzy wysilku wzrasta ale bez jest ok, moj bol glowy nie bierze sie od depresji.. bo nawet gdy nic nie robie nie cwicze nie biegam itp to bol jest jak byl, zeby to bylo takie proste pewnie bym o tym nie napisal, jednak nie jest gosia.
Czesc Adam mam identyczne objawy takie jak ty ,nie ktorzy mowia ze to od zmeczenia ze powinnam sie wysypiac i takie tam bzdury, zawsze mnie zaczyny polec glowa pozniej przechodzi to na tyl glowy ,nawet jak klade sie spac to niewiem jak sie polozyc ,i mam tak codziennie .Tez nie wiem co mam z tym zrobic .
Gość krystian
Czesc Adam mam 30 lat i od 8 lat sie z tym mecze doslownie tak jak ciebie boli mnie prawie co dzien boli mnie glowa najpierw z tylu jakby mnie cos sciskalo i z uplywem dnia przechodzi na gore po czym narasta , ciagle jestem zmeczony , spiacy i nic mi sie nie chce.Tez gram w pilke i przez kolejne 3 dni mnie wszystko boli,to nie [zakwasy] bo tak jest co tydzien.Tyle ze mi towazyszy caly czas nadmierny puls [tetno] w calym ciele,ciezko sie zasypia gdy leze a caly organizm pulsuje w rytm serca.Czesto kreci mi sie w glowie i mam zaburzenia rownowagi.Porobilem wszystkie badania tomograf , rezonans magnetyczny glowy jaki odcinka szyjnego,Wszystko wporzodku.Czyzby to byl ktorys z rodzajow nerwicy i powinienem w tym kierunku szukac pomocy.Moglby mi ktos cos doradzic bo z tym naprawde sie ciezko zyje
Cześć Krystian, jeżeli porobiłeś wszystkie badania i zaliczyłeś wielu lekarzy, to te objawy, które masz to może być silna nerwica.Z nerwicą walczę od lat i mam świadomość że psychtropy z czasem są nieskuteczne i w dodatku uzależniają. Trzeba się uczciwie przyznać, że nerwicę nie jest łatwo wyleczyć ale można ją skutecznie wyciszyć i to bardzo szybko. W swoim przypadku skorzystałam z usług lekarza irydologa i homeopaty w jednym i dolegliwości powoli ustępują,Przepisał mi gelsemium 70, ignatię amarę 9 CH,oraz Lycopodium clavatum 9CH, są to leki homeopatyczne i dla mnie, dla takiego niedowiarka pomagają.Ostrzegam tylko, że leki homeopatyczne dobierane są dla każdego indywidualnie i radzę Ci idź do lekarza irydologa, homeopaty, on Ci na pewno pomoże.Oprócz tych leków, piję lecytynę sojową, pomaga na zawroty i ma sporo witamin z grupy B. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
ja też tak mam , gdy zaczynam ćwiczyć zaczyna mnie boleć tył głowy a jeszcze wcześniej nie mogłem sie skupić nad niczym i poprostu odpływałem można powiedzieć na dworzu odpływałem a gdy wchodze do domu odrazu jest inaczej czuje sie już wtedy normalnie nie wiem co mi jest , zapominam np że pisałem z kims na gg a mam dopiero 19 lat:(
badania na zatoki robi laryngolog.Wiem,bo byłam .,na tomografii nic mi nie wyszło.Lekarz stwierdził,że muszę mieć operowaną przegrodę nosową,bo mam skrzywioną i ciężko przez to oddycham-też bolała mnie głowa.Operację będę miała we wrześniu...Jeśli nie byłeś u laryngologa to może warto go odwiedzić i się upewnić.Jeśli mieszkasz w mieście to zrób sobie wycieczkę na wieś-tam jest czystsze powietrze i jest spokojnie.Może właśnie tego Ci potrzeba-trochę ciszy i spokoju.Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze .Życzę dużo zdrowia
Witam Was, ja mam podobne objawy do opisanych wyzej, glowa mnie boli z tylu po prawej strony od szyi czasem przenosi sie bol do skroni i w okolice ucha, wszystko z prawej strony, podczas przelykania czuje bol gardla oraz bol w tylniej czesci glowy po prawej stronie, codziennie tak jest, bylem juz u paru lekarzy pierwszego kontatku to jeden powiedzial ze to zapalenie ucha, inny ze grypa a jeszcze inny ze to od alergii, w czasie dnia gdy cos robie i nie zwracam uwagi na bol nie czuje go, ale jak siedze np rpzy komputerze to jest to odczuwalne i raczej wkurza, pozno chodze spac najczesciej kolo 2 w nocy a wstaje w zaleznosci od sytuacji ale ok 8 - 11. teraz sa wakacje moge tak pospac, w dni szkolne tez chodze pozno spac i wstaje po 7, bol trwa juz kilka miesiecy, dodam jeszcze ze dosc sporo czasu spedzam przed komputerem i nosze okulary, czy mozliwe jest ze musze sie udac do okulisty sprawdzic wzrok bo te bole moga byc od okularow zle dobranych? nie bylem u kontroli juz dawno moze te okulary sa juz za mocne albo slabe i mnie glowa boli ? jesli ktos moze niech doradzi w sprawie tego bolu. dziekuje za pomoc z gory.
Mam objawy podobne do Waszych czyli ból głowy zawroty i nudności, coś pcha mnie do przodu, byłam już u wielu lekarzy tym bardziej że proces chorobowy trwa od 10 lat. Rezonans głowy 3 razy, szyi no i oczywiście te bardziej podstawowe badania również.Mam dosyć - życie stało się uciążliwe, praca tym bardziej. Jutro jadę do bioenergotarapeuty- w zwykłych lekarzy przestałam wierzyć, a migrena i nerwica wydaje mi się przereklamowaną. Pozdrawiam
Witam wszystkich!!! No ja widze, ze grupa ludzi z podobnymi dolegliwosciami jest wrecz ogromna - a myslalem, ze jestem sam.Nie bede sie rozpisywal, bo mecze sie tak samo jak Wy od 8miu miesiecy. Oczywiscie wszystkie mozliwe badania i lekarze ( lekarz ogolny, laryngolog, fizykoterapeuta, neurolog...) mowia, iz jestem zdrowy. Nie widze sensu (narazie) biegac dalej po lekarzach, bo to nic nie daje. Nie biore zadnych lekow. Jeden dzien jest lepiej, inny gorzej...czekam na urlop, bo moze faktycznie przyczyna lezy w stresie, zmeczeniu.... pozdrawiam wszystkich, zycze samych LEPSZYCH dni
Przyszla mi jedna rzecz do glowy, dla niektorych moze glupia, ale... kiedy zaczely sie moje dolegliwosci ( mam takrze przepukline zoladkowa ) zaczalem dosc mocna diete, poniewaz zoladek bardzo sie buntowal i wtedy zaczalem jesc sporo bananow(3-4szt dziennie). Po pewnym czasie(jakies 4-5 miesiecy) ustapily kolatania serca.Szczegolnie te wieczorne i nocne (brrr...straszne). Pozniej przypadkiem trafilem na info, ze banany zawieraja duzo potasu, ktory ma bardzo dobry wplyw na serce... nie jestem w stanie niczego udowodnic, ale klopot z sercem wlasciwie sie skonczyl ( oby inne tez sie skonczyly ). Polecam sprobowac. Nie zaszkodzi a moze bedzie lepiej...!!! Pozdrawiam
Witam wszystkich. Do dzisiaj myślałem że jestem ewenementem ale po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi stwierdziłem że to dotyczy dużego grona ludzi, mnie często bardzo, często głowa boli z tylu, jak by coś ciśnie. Tylko że ja jestem naprawdę nerwowy, a ostatnio jak robiłem ekg na badania okresowe wyszło mi że mam cechy powiększonej lewej komory, po badaniu echo wszystko niby ok ale nie zawsze 100% pewności. Dlatego sądzę że to jest na podłożu nerwicy lub serca. Dużo mi daje odpoczynek i krótka drzemka, ale tylko ruszę się z domu wyjdę na miasto rozmawiam z ludzmi to znów ból powraca, nie wiem czy jest na to skuteczne lekarstwo....
Witam, mam coś podobnego. Senność, brak chęci do działania pomimo silnej motywacji. Kiepsko się wysypiam, dodatkowo nocami częste fale gorąca bądź skurcze. Miewam bóle głowy, aczkolwiek bardzo szybko pomaga mi masaż trigger punktów na przyczepach mięśni szyi z tyłu głowy. Dodatkowo kłucia w klatce piersiowej. U mnie podejrzewam nerwice, szczególnie że objawy się nasilają w sytuacjach stresowych. Mam 26 lat. Takie objawy mam od kilku lat i raczej jest coraz gorzej. Dodam że nie chodzę smutny ani nic z tych rzeczy raczej otumaniony. Problemy z koncentracją, roztrzepanie. Mam krzywą przegrodę może to coś z tym związane? Z sercem nigdy nie miałem problemów. Ogólnie zawsze byłem zdrowy i wysportowany. Dodam że dużo bym dał by pozbyć się tej senności. Zawalam przez to prace, sesje itd.
Witam, MAm 22 lata i mam taki problem od miesiaca, ciągły bół głowy z tyłu( jakby mnie coś ściskało, albo jakby ktoś mi deche do głowy przyłożył) bylam już u lekarza pierwszego kontaktu kiedy ból się zaczął pojawiać ale zasugerował mi że to może być od spania w spiętych włosach. Przepisał wit B i jakieś leki przeciwbólowe i przeszło ale tylko troszkę. Niestety ból się znowu pojawia jak myślę o stresującej sytuacji bądź jak się denerwuję, czasami nawet bez przyczyny, w nocy miewam lęki, i nie mogę spać, jestem cały czas senna, zmęczona, najlepiej jakbym nic nie robiła. Pójdę jeszcze raz do lekarza aby dał mi skierowanie do neurologa i zobaczymy co wtedy mi powie. Pozdrawiam
hmmm.. a co ja mam powiedzieć?? mam 15 lat a od pewnego czasu mam takie coś : budze sie w nocy ze strasznym bólem oczu... tak u góry.... kiedy zamykam oczy to sie nasila i wtedy zaczyna mnie boleć głowa na skroniach i stylu czaszki oraz góra... a po jakimś czasie zaczynam wymiotować... i gdy już jest po wszystkim to wszystko mi przechodzi ale uciskający bol głowy nie;/ i nie wiem co mam robić;/