Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sanatorium po zawale serca

Gość ~artur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moja mama przeszła 3 miesiące temu rozległy, przechodzony zawał. Ma 59 lat. Cały czas odczuwa różnego rodzaju dolegliwości. Nie jest zadowolona z prowadzących ją kardiologów. Do tego ma silną cukrzyce a leki które bierze wchodzą w różnego rodzaju interakcję między sobą. Ma silną arytmie nie leczoną itp itd. W tej chwili jest na antydepresantach bo już naprawde nie daje sobie ze sobą rady :( Proszę podajcie może namiar na dobre wyciszające i z dobrą opieką i rehabilitacją pozawałową sanatorium. Oczywiście nie koniecznie przez NFZ. I jeszcze jeżeli macie namiar na dobrego kardiologa który w końcu zająłby się CAŁOŚCIOWO mamą. Aha! Z Warszawy :) dzięki za pomoc pozdr
Twoja mama powinna dostać sanatorium. T dziwne że przy wypisie nie dali skierowania. Sanatorium tzw rechabilitacyjne sie po prostu nalezy. Jest kilka w Polsce ja byłem w Karpaczu i polecam. W tym sanatorium jest szansa cos zdiagnzować bo prowadzą rechabilitację ale i badania. Tak robią EKG wysiłkowe oraz usg serca. do tego treningi dodstosowane do zawałowców. Możesz mame tam zawieść i sie przespać bo oprócz leczenia sa tez pokoje gościnne doba cos około 70 zł.Dla zawałowców turnus to 2 tygodnie po bypasach to 3 tygodnie. Ja nie moge pwoedzieć ale wróciłem do normya miałem rozległy zawał przedniej komory. Wiem że takie ośrodki są również w świnoujsciu i gdzies w beskidach chyba ustroń. Wyślij mamę koniecznie!. NIe żeby się jej pozbyć ale żeby trochę doszła do siebie. Jak nie masz skierowania niech go ci da z lekarka z przychodni. Sam turnus kosztuje cos około 140 zł za dzień. Uwaga trzeba mieć swoje leki.Ale uczciwie mówię ze jak przepisali nowe leki których nie brałem to dawali swoje.
Witam! Mam chore serce od urodzenia. Byłem w sanatorium w Kudowie Zdroju, Polanicy Zdroju,Nałęczowie i ostatnio w Sopocie. Byłem i jestem zadowolony z pobytów w tych sanatoriach.Opieka lekarska super, jedzenie dobre i miła obsługa.Jedna dolegliwośc to Kudowa Zdrój gdzie zabiegi i wyżywienie poza mscem pobytu, ale i to wytrzymałem pomimo miesiąca lutego.Dla nadciśnieniowców polecam Nałęczów. Jestem pod dobra opieką lekarzy w Instytucie w Aninie. Życzę dobrego zdrowia. P.S. bema, zawsze jest sens , to dla Twojego zdrowia.
Czytam te Wasze wpisy i strasznie się dziwię. Do sanatorium jak sądzę jeżdżą ludzie zdrowi. Ja jestem 14 lat po bay-pasach,nie bylem w żadnym sanatorium gdyż *kobietę*-żonę mam w domu. W 3 miesiącu po zabiegu bylem w pracy a mam 4 bay-passy. Życzę Wam więcej wiary w siebie a mniej w sanatoria.

Przeszedłem dwa zawały serca i otrzymałem skierowanie na leczenie sanatoryjne do Ustronia i co ,no i kicha dostałem odpowiedź odmowną z uzasadnieniem - brak miejsc noclegowych ,można skorzystać z rehabilitacji dojazdowej ( 200km) ...... Rezygnacja i rehabilitacja według własnego pomysłu i na własny koszt .

Zgadza się, byłem w Sopocie tj prawie 400km od mojego msca zamieszkania .Był z nami na zabiegach pacjent z Gdyni który dojeżdżał MZK do Sopotu.Ale 200 km to przesada czy to może Pana taki żart ?Do sanatorium różni ludzie przyjeżdżają.Mam chore serce od urodzenia , od lat 30 już nie biegam i małe wzniesienie mnie męczy.Wszystkiego dobrego!