herrypotred Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Witam od jakiegoś czasu najczęściej w nocy jak próbuje zasnąć i jak się przebudzę to w klatce piersiowej mi wibruje jak by serce, najpierw powoli i potem coraz mocniej aż czasem pod koniec mam dodatkowy skurcz serca i czy to może być migotanie przedsionków ? Miałem holtera i niby nic nie wykrył ale jak na złość gdy mi go założyli to mniej wibrowało.. nie tak jak zawsze. Wiec co to może być ? Mam przy tym niski puls i regularny rytm serca. Puls w okolicach 60/70. A na wszystkich polskich stronach pisze ze w migotaniu jest puls powyżej 140 gdzie indziej pisze że miedzy 300 a 700 uderzeń a z kolei na amerykanskich stronach pisze ze czasem migotanie może być nawet z niskim pulsem wiec gdzie jest prawda.. Jeden lekarz gdzież napisał ze migotanie nie wystepuje przy pulsie 50/60.. Jest jeszcze opcja nerwicowa ze to z nerwów. Czy ktoś wie co to może być ? I czy ktoś wie czy napewno migotanie nie wystepuje z niskim pulsem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość abcd Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Zmień lekarza co tak mówi, migotanie przedsionków to ich "drżenie" Nie kurczą się wtedy. Więc w czym problem, żeby takowe występowało przy niskim pulsie? Załóż mobile holter na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość arsen Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Holter albo na początek dobry ciśnieniomierz z wykrywaniem migotania przedsionków a puls to nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi