Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągłe zawroty glowy, kołatanie serca i uczucie ze zaraz zemdleję

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 21 lat i od roku mam problemy ze zdrowiem. Zaczelo sie to mniej wiecej rok temu, siedzialem na zajeciach i nagle zrobilo mi sie slabo, przeszedl mnie zimny dreszcz, przed oczami wyskoczyly mroczki i czulem jakbym zaraz mial odplynac, odczekalem do przerwy i poszedlem do okna (myslalem ze to kwestia chwilowego niedotlenienia) ale to nic nei pomoglo. Wezwano pogotowie, zabrali mnie podejrzeniem stanu przedzawalowego, ale okazalo sie ze z sercem wszystko ok, cisnienie mialem bardzo wysokie ale to pewnie przez nerwy, lekko podwyzszony cholesterol, zrobiono mi szereg badan i wszystko ok, w pozniejszym czasie mialem 2 razy Holter (takze wszystko ok) kolejne badania krwi byly w normie, rezonans i tomografia rowniez, zbadalem sie prywatnie pod katem tarczycy, ale z nia tez bylo wszystko ok. Prawie 6 miesiecy przelezalem w domu, mialem ciagle zawroty glowy, kołatanie serca, uczucie ze zaraz zemdleje (choc nigdy nie zemdlałem), puls strasznie przyspieszony. Dostałem sie do kardiolog z Katowic-Ochojca, stwierdzila po wielu badaniach ze jestem zdrowy i wszystko bedzie dobrze. Liczac ze wszystko zaczelo sie dziac we wrzesniu 2007 roku to polepszenie stanu zdrowia przyszlo dopiero w styczniu 2008. Do drugiej polowy sierpnie bylo w miare ok tzn moglem jako tako funkcjonowac. jakies 2-3 tygodnie temu zaczal sie nawrot, ale stopniowy, dzisiaj mialem dosc mocny *atak*, wrocilem ze szkoly do domu, polozylem sie i powolii przechodzilo, ale osłabienei i zawroty glowy pozostały. Mam ogromna prosbe, czy moglby mnie ktos nakierowac co dzieje sie z moim zdrowiem?? Czy jest to moze jakas nerwica?? Bardzo prosze o pomoc i z góry wszystkim dziekuje. Martin
Gość stracatella
Pewnie masz jakiś rodzaj arytmii. Niestety statystycznie mija od 1roku do nawet 10 lat aż zostanie ustalony konkretny typ arytmii, szczególnie gdy rzadko występuje. Jak to się mówi kto zaczął jest w pół drogi - musisz do upadłego robić holtera i ekg, moze na ktrymś się złapie co to jest. pozdrawiam
Murinio, takie objawy mogą mieć różne przyczyny, trudno jednoznacznie przesądzać co Ci dolega. Wspomniałam o wit. B12, bo jej niedobór powoduje m.in. zawroty głowy, osłabienie, zaburzenia widzenia, problemy z chodzeniem i koordynacją ruchów. Zdarza sie dosyć często, ponieważ ta witamina występuje w żywności w bardzo małych ilościach. Czasami poważne objawy są spowodowane jakimś niedoborem witamin czy mikroelementów. Pozdrawiam.
A co do, cytuje:*zawroty głowy, osłabienie, zaburzenia widzenia, problemy z chodzeniem i koordynacją ruchów* to tak jakbym sam to napisal,wszystko sie zgadza, natomiast witaminy i tego typu rzeczy hmmmmm jestem pewny na 100% ze mialem niedobor magnezu i potasu, to mi wyszlo na badaniach krwi
Witaj Murinio czytam twoje wypowiedzi i zastanawiam sie czy nie jest to nerwica ,mnie to samo spotkalo 2 miesiace tyemu ,zmeczenie,zawroty gl, uczucie jakbym za chwile miala sie przewr ,wybuchy ciepla i zimna i wogole zle samopoczucie ,mialam robione wszelkie badania i oki ,tyle ze niedobor magnezu byl duzy ,dostalam odpowiednie leki i jest troche lepiej ,ale ja nadodatek mam leki przed duza iloscia ludzi ,wyglada to tak jakbym sie czegos bala.....ale walcze z tym i wydaje mi sie ze wychodze na dobry tor.pozdrawiam.
Murinio, witamina B12 w tabletkach jest słabo wchłaniana przez organizm. Jeżeli niedobór jest duży, to efekty przychodzą po długim stosowaniu. W takich sytuacjach zazwyczaj stosuje się witaminę w zastrzykach. Może dobrze byłoby zrobić badanie krwi, aby się upewnić czy masz niedobór, ale to już zależy od Ciebie. Rozumiem, że bierzesz magnez i potas? Pozdrawiam.
Gość Ewa z Zabrza
Witam wszystkich. Moim skromnym zdaniem powinieneś u swojego kardiologa zażądać wykonania testu wysiłkowego i badania przezprzełykowego. Jeśli do dolegliwośc sercowa obraz choroby będzie jasny. Jeśli ma sie częstoskurcze napadowe to bardzo trudno je wychwycić nawet na HOLTERZE nie wspominając o EKG (tak było w moim przypadku). Jestem po 2-ch ablacjach i przygotouję się do trzeciej. Pozdrawiam i życzę zdrówka.
Co do nerwicy to chyba nie mam, bo wlasnie wrocilem z koncertu Feel w katowickim Spodku i wszystko ok, choc ludzi było pare ladnych tysiecy. A jeżeli to była kwestia nerwow tzn to co dzialo mi sie wczesniej to mysle ze pasja i sport pozwoli zapomniec o wszystkim, no i na wyciszenie metoda Schultz-a, sciagnalem kiedys na mp3 i naprawde warto, jakby ktos chcial to moge podeslac :)
Dzisiaj odebralem wyniki krwi, morfologia super jedynie mchc jest lekko podwyzszone tzn 37,5 g/dl, TSH mam idealne tzn 2,100 ulU/mL, a co do elektrolitu to zelazo, sod, chlorki i glukoza mam idealne, tylko potas niski 3,8 mmol/l niby mieszcze sie w normie ale pani doktor powiedziala ze jest to za mało.
Gość Weronika
Ja mam 23 lata i jestem obecnie za granica (na Erasmusie) i dzisiaj mialam taki *atak*. mroczki przed oczami, uczucie bezwładnosci ciala, nadmiernej ciezkosci, brak kontroli swoich ruchów, niczego.. jutro ide do francuskiego lekarza i jestem ciekawa, to mi przepisze... napiszę. pozdrawiam
Radze sprawdzic kolor swojego jezyka i poczytac o grzybicy, CANDIDA ALBICANS, to cholerstwo niejednego juz do psychiatryka wprowadzilo, a badania nigdy nic nie wykazywaly, lekarze wypieraja sie zwiazku grzybicy a atakami paniki, jednakze ludzie ktorzy tego doswiadczyli wiedza duzo lepiej od naszych wspolczesnych sredniowiecznych lekarzy. Mialem to samo, te same objawy, a testy wykazywaly jedno - *zdrowy jak kon*, nazywano mnie hipohondykirem jednak moja podswiadomosc caly czas mi mowila, ze to cos na tle chemicznym. I w koncu znalazlem. Grzybica zwana Candida zasiedla sie w jelicie grubym (i nie tylko), i jako produkt uboczny przemiany materii *sra* neurotoksynami odpowiedzialnymi za nasz osrodkowy uklad nerwowy (mozg)... szkoda czasu na lekarzy. ps. kuracja jest ciezka i trwa do 3 lat, jednakze wyrzucenie z siebie takiego pasozyta zmienia cala nasz percepcje oraz stostunek do zycia. Warto. Pozdrawiam
Witam! Ja również problem... otóż jakiś czas temu bolała mnie głowa przez ok tydzień *dzień w dzień* i przyznam, że środki przeciwbólowe na niewiele się nie zdaly... Bóle przeszły po tygodniu, a teraz mam wrażenie, że pogorszył mi się wzrok... Mam sporo na głowie, gdyż studiuję i z początku myślałam, że to z przemęczenie, ale w miarę jak zaczęlam szukać inf na ten temat coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że muszę zrobić jakieś badania... Byłam już u lekarza lecz ten nic specjalnego nie stwierdził. Teraz doszły do tego zawroty głowy, a raczej wrażenie cięzkiej głowy, tak jakbym za chwile miała sie przewrócić... Oprócz tego szum w uszach, uczucie zatkania... Jakie badnia zrobić...??? Dziękuję z góry
Witam! Ja również problem... otóż jakiś czas temu bolała mnie głowa przez ok tydzień *dzień w dzień* i przyznam, że środki przeciwbólowe na niewiele się nie zdaly... Bóle przeszły po tygodniu, a teraz mam wrażenie, że pogorszył mi się wzrok... Mam sporo na głowie, gdyż studiuję i z początku myślałam, że to z przemęczenie, ale w miarę jak zaczęlam szukać inf na ten temat coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że muszę zrobić jakieś badania... Byłam u lekarza, ale ten nic specjalnego nie stwierdził. Ponadto doszły do tego zawroty gowy, a raczej uczucie ciezkiej głowy, tak jakbym miała sie za chwile przewrócić. Do tego szum w uszach, zatkanie. Jakie badania zrobić...? Z góry dziękuję.
Gość dziadzia

Witam. Od dłuższego czasu źlę się czuje, Mam zawroty głowy w sumie nieustanne, uczucie ciężkości głowy, gdy przejdę kawałek mam tak jakby nogi z waty, poprostu muszę usiąść lub położyć się. Miewam również czasami ataki paniki, i nie wiem dlaczego. Nie mogę nad tym zapanować. Miałem robione większość badań serca, tomograf głowy byłem u neurologa i nic. Wyniki w porządku. Wie ktoś może co to mi dolega ?