Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lekkie szarpnięcia w sercu, raz na jakiś czas

Razer000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie, posiadam drażniący mnie problem którego do tej pory nie rozwiązałem.. mianowicie kilka razy dziennie miewam takie jakby chwilowe przeskoki które czuje w klatce, w sercu trwa to dosłownie sekundę, takie lekkie szarpnięcie. Mam to czasami przy szybkim oddechu, przy wciągnięciu kataru, przy wyciskaniu sztangi na ławce ale to dosłownie raz i nie zawsze. Chodziłem po lekarzach, zostałem przebadany od góry do dołu i wszystko zdrowe. Doszło do próby ablacji ponieważ miewałem ataki po 200 tętno na kilka minut ale ich już nie mam, odpuściłem trochę treningi na siłowni i się unormowało. Ablacja nie została wykonana bo gdy lekarze weszli do środka nie udało się wywołać częstoskurczu i powiedzieli że serce mam zdrowe, robiłem też ekg, event holtera, rezonans serca, badania z krwi, holtera ciśnieniowe. No i ciśnienie mam trochę wyższe 145/80 około na codzien ale czuje się dobrze. Lekarz kardiolog powiedział mi że takie szarpnięcia są możliwe do 30stego roku zycia czy to mozliwe ? Ze zdrowiem nic mi się nie dzieje ale jest to dla mnie dyskomfort, co to może być ? Miał tak ktoś ? Z góry dziękuje za odpowiedz, pozdrawiam.

mam takie odczucia kilka razy na dobę, kardiolog na bazie holtera mi powiedział, że to tzw arytmie nadkomorowe niegroźne dla zdrowia ale dyskomfortowe, dodał że jest to łagodna arytmia i nie da mi na to leków, ponieważ mogą przynieść więcej szkód niż korzyści, mam jedynie suplementować magnez 3x na dobę