Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenia i zawroty głowy po ablacji

Gość patka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem po dwóch ablacjach. Pierwsza się nie powiodła druga prawdopodobnie tak. Jakiś czas po drugim zabiegu zaczełam odczuwać takie dziwnie uczucie: jak by omdlenie, jak bym miała zaraz zejśc z tego świata trwa to dosłownie kilka sekund. Nie dzieje sie to zbyt często, zaczełam także odczuwać silne zawroty głowy rok po drugiej ablacji. A serce bije mi tak jak by miało się zaraz calkiem zatrzymać (uczucie takie występuje z rana jak się obudzę). Najgorsze jest to, że jak mi założą holtera to zbytnio nic się nie dzieje, a proba wysiłkowa wychodzi dobrze. Nie wiem jak juz mam sobie z tym poradzić.
czesc.dzis jestem pierwszy raz na tym forum i niebardzo wiem jeszcze jak to wszystko dziala.pisze bo sama mam ta uciazliwa przypadlosc,od 3 tygodni jestem po albacji,podczas zabiegu okazalo sie ze mam powazna arytmie i jeden czestoskorcz ten niby najwiekszy zostal wypalony,ale po wyjsicu po kliku dniach meczyly mnie ataki kilku minutowe lekkie ale bardzo czesto przy kazdym beknieciu.od roku bralam lek bisohexal ktory mial mi pomoc ale zabieg i tak byl konieczny dostalam od kardiologa nowa dawke lekow o nazwie Tambocor,mieszkam w Hollandi wiec nie wiem jak sie ten lek nazywa w przetlumaczeniu na Polski.ciezko mi jest sie tutaj dowiedziec czy ktos ten lek uzywal i jak sie po nim czul?moje serce dziwnie pracuje wiec zaczynam panikowac i mysle o dostawieniu zeby sobie sytuacji nie pogorszyc.pozdrawiam