Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie lęku, napady gorąca do głowy i uszu itd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. 

Jestem tutaj nowa.

Chcialam się Was poradzić. Mąż ma 39lat. Życie w ciągłym biegu, praca budowlańca. Dość dużo stresów i nerwow. Od 2 lat czuje takie napady gorąca od szyjny, uszy takie jakby ciśnienie..  serce go w mostku tez czasem pobolewa i już myśli o najgorszym.. myślę że to może być od kregoslupa szyjnego? Do tego brzuch go boli i mu nie dobrze tez od tego.. bierze krople żołądkowe miętowe i czasem mu to pomaga.. nabawił się takiego jakby lęku i się tym chyba tak zamartwia.. miał ktoś kiedyś podobnie? Jakieś 2 lata temu mieliśmy tez zdazenie.. wypil w nocy z wódka z wyciśniętym sokiem z pomarańczy drinka.. on był za dojrzały..  w nocy mnie obudził huk w ubikacji.. stracił przytomność, dostał drgawek, ślinotok. Byłam przerażona. Doktor nic jakoby nie stwierdził. Mi mówił że mu było nie dobrze a potem juz nic nie pamiętał..  ja horror przeżyłam. Wszystko trwało parę minut. Takie jakby niedotlenienie, aż mu buzie wykrzywilo. Potem jakby nic wstał i mowil ze chce spać..  Wzywałam pogotowie bo się bardzo przestarszylam. Miał ekg i TK głowy wszystko było dobrze.. wyniki bardzo dobre. Nie wiem czy coś od tego się dzieje.. ze ma lęki i się boi? I tak go męczy.  Ciśnienie 139/80 80puls. Czy to normalne?bardzo proszę o porady jakieś zrobić badania.. dodam że ma ciągle podwyższony alat od wątroby ale nie tak bardzo.. doktorka mowila ze jakby było 3x poniesiona norma to by mógł się martwić. 

Edytowane przez Lobuziak2020