Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Geus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakiś czas temu doświadczyłem wielu stresujących i smutnych chwil. Co zaowocowało dusznościami, dokładnie niemożnością wzięcia głębokiego oddechu. Byłem u lekarza, który powiedział że to z pewnością wpływ stresu. Wziąłem kilka dni wolnego z pracy, dużo odpoczywałem itd. Przeszło jak ręką odjął. - Przeszło na około 2 tygodnie, potem zaczęło się coś innego. Od 5 dni czuję, że mam serce. To bardzo dziwne uczucie. Nic mnie nie boli, nie mam skoków ciśnienia ani nie zauważam szczególnie przyśpieszającego tętna. Po prostu czuję moje serce. Nazwałbym to lekkim uciskiem. Jeśli zajmę się czymś ciekawym, mam sporo pracy, nie myślę o moim problemie to jest okej, jednak jak tylko złapię się za serce, pomyśle o nim (*sprawdzam czy boli*) wtedy się zaczyna. Mam 22 lata, 190cm wzrostu i ważę jakieś 75kg. Śpię normalnie, mam normalny apetyt itd. Wyniki morfologii: WBC: 5,4 MCV: 90 %LYM: 50.20 H RBC: 5,16 MCH: 27,9 %MON: 7,8 HGB: 14,4 MCHC 31 %GRA: 42.0 L HCT: 46,5 RDW: 13% #LYM: 2,7 PLT: 243 MPV: 8,9 #MON: 0,4 PCT: 217 PDW: 19,9 #GRA: 2,3 OB: 12 Proszę powiedzcie czy to wpływ stresu? Naprawdę to uczucie jest bardzo drażniące. Jutro idę znowu do lekarza ale prawdopodobnie z wizyta u specjalisty będę musiał poczekać parę tygodni. Pozdrawiam Serdecznie.
Witam, Ja tez mam to głupie uczucie niemożności wzięcia głębokiego oddechu. Czasem wydaje mi się, że się uduszę. Do tego miewam mocno przyspieszony puls. Byłam u kardiologa, który stwierdził nerwicę serca. Mówił, że duszności, które mam są jej objawem właśnie. Mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta u lekarza uspokoi Cię nieco. Pozdrawiam i życzę zdrówka :)
Hej, dzieki za odpowiedzi. Wlasnie wrocilem od lekarza. Co uslyszalem? - Swietne wyniki krwi - Jest Pan zdrowy Powiedzialem, ze mam uczucie *czucia serca*. Skierowala mnie na EKG, wrocilem do niej z wynikiem i okazalo sie, ze serce bije nierowno. Dostalem skierowanie do kardiologa na holter. Czy ktos wie co moze byc przyczyna, czy moge po tych dobrych wynikach krwii jesc nadal magnez i potas? Pozdrawiam
badanie holter wykaże czy masz arytmię i jakiego rodzaju jest to arytmia,a lekarz ustawi Ci leczenie farmakologiczne. Z magnezem i potasem trzeba uważać, ich nadmiar też może powodować zaburzenia akcji serca ( kontrola elektrolitów pomaga ustalić ich poziom ). Głowa do góry,pozdrawiam
marilor, wiem ze trzeba uwazac wiem. W tej chwili np czuje sie normalnie i tak jest przez wiekszosc dnia. Niedlugo jade z narzeczona na wakacje. Myslicie, ze moge spokojnie jechac i nie przejmowac sie dolegliwosciami? Czekalismy na ten wyjazd pare miesiecy, nie chcialbym czegos zepsuc;-) Jesli chodzi o motywacje itd. Radze sobie z tym wszystkim. Staram sie nie myslec o problemach. W pracy zachowuje sie spokojnie, w domu duzo odpoczywam, wychodze na spacery itd. Serce zaczynam czuc kiedy jestem sam np. w autobusie. Kiedy mam zajecie czuje sie swietnie i jakby nic mi nie dolega. Pozdrawiam
Witaj Kasiu ja zanim poszłam do psychologa to zrobiłam dużo badań, żeby wykluczyć jakąś inną chorobę (holter, ekg, rtg kręgosłupa itd) wszystkie wyniki były poprawne no jedynie tętno podwyższone ale jakoś fizycznie tego nie odczuwam. I tak trafiłam do odpowiedniego lekarza , który po paru testach stwierdził że to nerwica od tego czasu z przerwami się leczę (tabletki Xetanor). Lekarz namawia mnie na psychoterapie ale ja jakoś nie jestem za bardzo przekonana aczkolwiek chyba ostatnio zmieniam zdanie po przeczytaniu wpisów na tej stronie. Pozdrawiam cieplutko :)
Tu są moje wyniki krwi: http://img261.imageshack.us/img261/1889/krewwk0.jpg Tutaj ekg. http://img392.imageshack.us/my.php?image=ekgdj3.jpg http://img58.imageshack.us/my.php?image=ekg1ez6.jpg http://img389.imageshack.us/my.php?image=ekg2bu6.jpg Jesli ktos zna sie na tym, bardzo prosze o interpretacje. Wiem, ze jest arytmia ale jak duza??
witam! mam podobny problem jesli chodzi o serce z tym ze mam stwierdzone wypadanie platka zastawki mitralnej.Chodzi o to ze czuje serce kazde jego udezenie na ciele,wybija mnie to z rytmu oddychania,szybko sie meczę , wystarczy ze sie rusze i zaraz serce goni jakbym niewiadomo jaki wysilek fizyczny zrobil. Mam nerwice lękową ale wydaje mi sie ze to nie objawy nerwicy daja o sobie znac tylko od platka:bol w klatce ,czestoskurcze napadowe ,bocne bicie ,szybkie tetno ,problem z oddechem .Wszyscy mi mowią ze to nerwica a ja im mowie ze to serce i nikt mi nie wierzy .bo u niektorych przebiega bezobjawowo wypadanie platka a u niektorych nie i niektorzy tego poprostu nie mogą zrozumiec. sam nie wiem co mam robić prosze o jakąś rade czy wogole da sie z tego wyjsć czy jest jakaś szansa chocby minimalna.chodzilem do psychiatrow ,psychologow i nic stan sie poglebia bralem rozne leki na serce i na glowe i nic jest coraz gorzej. prosze o szczerą ludzką rade czy świat moze byc jeszcze taki jak kiedyś. pozdrawiam i prosze o odpowiedz.