Skocz do zawartości
kardiolo.pl

To OCD czy jednak tłumiony homoseksualizm??

Gość Mikaan8864

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mikaan8864

Hej, już od roku borykam się z problemem, który dotyczy mojej orientacji. Zdecydowałam się w pełni wyzalić na forum bo jak rozmawiam z kimkolwiek o moim problemie to unikam niektórych rzeczy ponieważ się ich wstydzę i boje że jednak bronie się od dziewczyn. Zacznę od tego że mam 14 lat, moim problemem jest że od roku obawiam się że jestem lesbijką. Już nauczyłam się wymówić to słowo w głowie ale na głos nie umiem poprostu coś mnie od środka chamuje. Chodzę na terapię 2x w tygodniu ale nie umiem się w pełni otworzyć. Jak miałam 13 lat to pojechałam z rodzicami i moją dawną przyjaciółką do chorwacji na wakacje. No dziewczyny jak to dziewczyny wysyłają sobie różne serduszka mówią sobie ze są piękne i wgl, ja nigdy nie byłam jakąś kontaktowa, oczywiście do najbliższych przyjaciółek wysyłałam serduszka. Jednak w aucie kiedy pisałam z Moją dawną przyjaciółką to wysłała do mnie wiadomość ,,kocham cie,, wtedy nie widziałam co odpisać wręcz się przeraziłam odpisałam jej ze No ja ją też i szybko zakończyłam rozmowę pod pretekstem że ide spać. Jednak tak bardzo mnie to przeraziło że zaczęłam o tym myśleć w kółko, na internecie czytałam artykuły po kilkanaście razy żeby upewnić się ze nie jestem lesbijką Jednak po ok. 1h stłumiłam tą myśl i było ok. Przez cały wyjazd nagle jakbym zmieniła orientacje, miałam ochotę np. pocałować moją koleżankę itp. Jednak po tygodniu to zniknęło więc traktuje to jako jednorazowy wybryk (kiedyś miałam podobnie tez koleżanka powiedziała mi że się we mnie zakochała a ja od razu jakbym czuła to samo mimo ze nigdy nie myślałam o niej w ten sposób). Moje myśli ustały do listopada 2020 roku. Postanowiłam ściąć włosy na bardzo krótko, jak wyszłam od fryzjera to byłam zachwycona Jednak jak weszłam do domu i przejzałam się w lustrze to naszła mnie myśl ,,ja wyglądam jak lesbijka,, bardzo się tym przeraziłam, dostałam ataku paniki I od tamtego momentu to nie znikneło. W skrócie cały czas szukałam na necie co jest że mną nie tak, przestałam oglądać filmy które lubie, nie nosiłam okularów itp. bo uważałam że są ,,lesbijskie,,. Po dłuższym czasie (ok.6 miesięcy) wszystko ustało. Zakochałam się w chłopaku (niestety spanikowałam jak okazało się że on też się we mnie zakochał), później wszystko wróciło, znowu zniknęło. Miałam też takie obsesję na punkcie mojej tożsamości płciowej (obawiałam się że zostanę chłopakiem), miałam schize że podkochuje się w moim trenerze i bracie (Jednak to trwało krótko). Kiedy to wszystko się zaczęło, do teraz dbam bardzo o moją higienę, myje się 2x dziennie, obrzydza mnie wszystko, sprzątam codziennie, poprawiam wszystko do perfekcji, mam konia a on jest nieskazitelnie czysty. Czasem otwieram i zamykam szafki kilka razy bo coś mi nie pasuje lub sprzepuje ręce bo jest mi ,,niewygodnie?,, nawet jak czasem zagram w minecrafta to muszę kilka razy postawić jakiś blok bo inaczej całą się spinam. Teraz moim największym problemem jest to ze pojawiło mi się podniecenie jak widzę jakąkolwiek dziewczynę, nieważne czy to dziecko czy dorosła kobieta. Bardzo nie chce być lesbijką bo zawsze chciałam mieć dzieci i męża a to ze np na widok dziewczyny w okolicach narządów płciowy zaczyna mi pulsować lub mrowić. Ja tego nie chce! Nie chce być lesbijką bo to zrujnowałoby mi całe życie poprostu nie!! Na dodatek w wakacje tego roku zakochałam się w chłopaku który odwzajemnił moje uczucia a jak wyjechaliśmy na zieloną szkołę we wrześniu to przytulaliśmy się i np robiliśmy sobie warkoczyki na włosach itp. Podnieciło mnie to że mnie dotyka (Pierwszy raz tak zbliżyłam się do chłopaka) więc jak mogłabym być lesbijką? Za rok ide do liceum i boje się że zakocham się w dziewczynie a dla mnie to ze nie podniece się nawet rysunkiem który pokazuje np. Klatkę piersiową chłopaka to znak ze nie jestem hetero. Trochę się rozpisałam więc na tym zakończę.