Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nocne ataki drętwienia nóg w udach

Gość Katarzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 28 lat i od jakiegos czsu powraca do mnie choroba, ktora meczyla mnie przez dobrych pare lat, gdy bylam nastolatka (zaczelo sie, gdy mialam 16 lat a zakonczylo mniej-wiecej w wieku 20 lat). Jest to dretwienie obu nog w udach. Jest to tak dokuczliwe, ze nieraz bol budzi mnie w nocy. Gdy jest najgorzej nie czuje ze to moje nogi-sa jakby drewniane i nie moge nawet ich dotknac bo najmniejszy nawet dotyk sprawia ogromny bol! Gdy atak bolu jest w nocy to nie moge wstac z lozka ani sie chociaz przewrocic-trace wladze w nogach. Juz pare lat mialam *spokoj* bo atakow nie bylo, ale ostatnio sie zaczynaja na nowo! Co to za choroba? Zaden z lekarzy u jakich bylam nie potrafi odpowiedziec mi na to pytanie. Moze ktos wiec co to jest. Prosze o pomoc.
Cześć Ciężko powiedziec co to dokładnie jest, ale wiem co czujesz bo mi też się zdażały takie drętwienia w nogach i rękach. Czy byłaś przebadana kardiologicznie??(szczegółowo). Takie rzeczy mogą się dziać od kręgosłupa, ale ja bym zaczął jednak od spraw z sercem. Co lekarze na to??? zlecili jakieś dodatkowe badania?? Zawsze se mówie że nic nie bieze się z niczego i musi być jakaś przyczyna.

witam, Od pewnego czasu mam bardzo duży problem..strasznie bolą mnie nogi w udach, na początku bolało tylko trochę ale z każdym dniem ból sie nasila i jest nie do zniesienia, nawet kiedy siedzę to strasznie boli...w nocy jest to samo, ból jest taki straszny że mnie budzi:(czuję jakby mnie żyły paliły....mam dopiero 22 lata!mam 3 diagnozy co to jest: albo od kręgosłupa, albo jest to sprawa związana z krążeniem albo może zachwianie równowagi hormonalnej...jutro wybieram sie do lekarza alę wątpię zeby mi coś mądrego powiedział jak zwykle:( Naprawdę się boję bo myśle już o najgorszych scenariuszach....pmocy....:((( pozdrawiam