Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wędrujący kłujący ból brzucha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nazywam sie Karol byłem tydzien temu u lekarza z obajawami tj.kłucie w okolicach brzuchu przemieszczających się bulów.Stwierdziła lekarka że to wirus a to że mnie tak kuje to gazy w jelitach...dobra mija tydzień niby ustał po lekach *flegamina i trilac* a dzis rano wstałem i zakaszlałem i zabolało mnie po jednej stronie i drugiej boku czyli tak jakby nerka i z przodu niewiem co to może być,boje sie wybrać na badanie krwi...możecie mi pomudz określić co to może być ? czy to ten wirus ?....Oczekuje pilnych odpowiedzi i Pozdrawiam Karol.
Gość jackyl1988
nie miałem żadnej operacje od 8 roku życia albo i jeszcze dalej a uraz nogi to samo nic z tych wymienionych czynników nie miałem,kłucie sie nasila przy odawaniu stolca,zginaniu w bok naprężaniu mięsni brzucha to czuje jak mi pulsuje ten ból,praktycznie jest nie wyczuwalny gdy jakiejś czynności fizycznej nie wykonuje.Może teraz lepiej opisałem Gabi33 ?
hmm. no i widzisz cięzko laikowi doradzić, wygląda to na jakies podrażnienie jelit, na kolki jelitowe, coś w tym stylu. o jakim wirusie mówiła lekarka??o helicobacter?ja ostatnio robiłam i nie mam. ja Ci polecam dobrego lekarza internistę, skoro Cię boli to jakas przyczyna jest..
Gość jackyl1988
wiesz tak jak napisałem Podkreślam że przy nie ktorych skłonach lub czynnościach fizycznych może to z przejedzenia jeżeli to jelita wczoraj oszamałem całą czekolade a przed wczoraj też więc może to jest przyczyną,jutro udam sie do lekarza ale musze chyba go zmienić mam tego samego od 20 lat i ciągle tylko odsyła mnie z receptą i odsyła.Czasem myśle ze ona nic nie potrafi mi doradizć lub olśnić na co choruje...ehhhhh...
mi 3 lata temu pojawily sie bole brzucha:( byly 2razy w roku,potem 10razy w roku:( potem 15 a teraz raz na 2 tyg...............mam strasznego pietra isc do gastrologa....bo mysle o najgorszym ale wiem ze musze....bol nie daje mi spokoju......jakby mi wykrecalo wnetrznosci.....leki nie dzialaja....bole trzymaja sie okolo 3-4 dni:( oj mowie ci jestem przerazona:(

Słuchaj karol musisz pójść z tymdo specjalisty nefrologa najlepiej dobrego, bo masz podobne objawy co ja (internista gastrolog oni ci nie pomogą )ja też byłem z ostrym bólem brzucha gastrolog nie miał pojęcia co mi jest i pewnie dalej przepisywał by mi antybiotyki podejrzewając bakterie a to była kolka nerkowa ido tego wędrująca nerka co u mężczyzn zdarza się prawie nigdy.Idż do nefrologa specjalisty od nerek nie mylić z urologiem

Kłujące bóle podbrzusza jakby skurcze poprzeczne coś jakby twardniejące mięśnie ale w podbrzuszu miałem - byłem na ekg ale nic 2 tygodnie trwały. Dziś jakby lepiej ale jeszcze czuję lekkie skurcze. Też zwalili mi na wirus. Przeszedłem jeszcze biegunkę po około 10-12 dniach. Ale dla pewności lepiej udać się z rewizytą do lekarza lub innego.

Możesz mieć też nagromadzone gazy, ja miałam że raz mnie bolało z lewej a raz z prawej strony, i tak po prostu się ostro zagazowałam ale też dowiedziałam się że mam zespół jelita drażliwego boli cię z prawej strony jak by to był wyrostek lub jak by ci przykładali gorące żelazo do tego miejsca. mnie zaczyna boleć kiedy za dużo zjem słodkiego:(