Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dobry diagnosta do arytmii serca

Gość lauri

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od okolo dwóch lat mam napadowe walenie serca. Chodziłam z tym wielu lekarzy, wszyscy to bagatelizowali lub nie wiedzieli, jak się do tego zabrać. W końcu trafiłam do dwóch kardiologów, jeden mówił, że to normalna reakcja na stresy, drugi, że to pewnie stan przed migotaniem przedsionków, ale niespecjalnie robił coś, by temu migotaniu zaradzić. W grudniu wylądowałam z szpitalu z przetrwałym migotaniem. Od tego czasu żyję w strachu, pomiędzy jednym atakiem a drugim. Dokuczają mi często mocne duszności, nie mogę swobodnie oddychać. Kilka miesięcy temu miałam mieć robioną kardiowersję, ale lekarz prowadzący (ten *drugi*, podobno niezły specjalista) stwierdził, ża migotanie się trochę cofa. Moje objawy jednak się nasilały. Ostatnio miałam robiony holter i okazało się, że mam już wiele odmian arytmii – migotanie, trzepotanie, brachykardię itp. Lekarz zmienił leki i kazał czekać na ich działanie. Wspominał tez coś o możliwości ablacji w przyszłości. Tymczasem duszności się nasilają, pulmonolog leczył mnie już na chlamydię, grzyba, alergię i astmę, a ja ciągle mam wrażenie, że duszności są od serca. Kilka miesięcy temu próbowano dojść, jaka jest przyczyna arytmii/kołatania. Miałam badania tarczycy, stwierdzono mi jakieś podobno niegroźne guzki, poza tym wszystko było w w porządku. A podobno ustalenie przyczyny arytmii jest ważne dla dalszego jej leczenia? Chciałabym jeszcze skonsultować to wszystko z jakims dobrym diagnostą. Zupełnie nie wiem już, gdzie się udać. Jestem z Wrocławia, ale jak będzie tp sensowne, mogę pojechać do Warszawy lub Zabrza. Tylko do kogo? I czy wiecie, ile się w takich ośrodkach czeka na wizytę?