Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Poranne mdłości, zgaga, niskie ciśnienie i ból serca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie zwracam sie do was z prosba o pomoc od dwoch tyg. cierpie na zgage i mdlosci - nie sa to mdlosci calodzienne - najczesciej rano i wieczorem jestem przeczulona na zapachy - nie uzywam perfum, nie znosze zapachow dochodzacych z kuchni.Czasem az placze sa takj dla mnie intensywne ( np. zapach warzyw gotowanych na parze ... ) raz jestem rozdrazniona i zestresowana bije mi serce a raz spokojna dotego NISKIE CISNIENIE - codziennie rano - tj. kilka godzin po wstaniu wynosi ok. 100/54 wieczorem jest w normie-tj. 112/70 mdlosci towarzysza mi rano i wieczorem sa meczace, nie mam apetytu .. nie moge nic jesc ... schudlam ( juz teraz waze 54 przy wzroscie 165 - zawsze mialam 60 kg). Dodam ze mam 21 lat. Ciaza wykluczona bo mam miesiaczke
Witam Radziłabym ci jednak pojsc do ginekologa bo to sa typowo ciazowe objawy. Moja znajoma miala miesiaczke przez 2 pierwsze miesiace ciazy i dlatego byla zszokowana jak dowiedziala sie ze jest w ciazy juz w trzecim miesiacu. Dlatego najlepsza bedzie wizyta u lekarza. Zrób tez sobie badania krwi bo mozesz nabawic sie anemii jak nie masz apetytu. Tak czy siak najlepiej idz do lekarza bo takich objawow nie wolno lekcewazyc. Pozdrawiam.
Miska, dziekuje ci bardzo za odp. narazie nie moge isc do lakrza bo siedze za granica a tutaj tyle kasy chca za jedna wizyte ze jeszcze tydzien poczekam az bede w polsce... mam zawsze lekko podkrazone oczy i wyniki krwi na granicy anemii ale mnie martwia najbardziej mdlosci - rano i wieczorem oraz te przeczulenia na zapach ... wyczuwam kazdy zapach z oddali kilometra i natychmiast jest mi niedobrze.. czy test ciazowy wykrylby ciaze pomimo tego ze mam miesiaczke?
koniecznie idź do lekarza bo się wykończysz to nie wesoło i bardzo mało warzysz. może to być ciąza ale też coś innego. jesteś bardzo młodziutka i tzreba to sprawdzić . jak najszybciej idz a na razie chociaż troche próbuj jesśc chociaz to co lubisz. jak możesz to pij sok pomidorowy bo ma dużo wartościowych skłądników
Witam mam podobne doliglewosci do kolezanki;( schudlam ( wszyscy to zauwazyli) nie moge jesc, jest mi niedobrze mam niskie cisnienie, zimne dlonie i stopy, czasami oblewaja mnie poty raz zimne a raz gorace;/ Ciaze wykluczam! Robilam 2 testy i wyszly negatywnie, miesiaczka tez jest;/ Prosze pomozcie co to moze byc...strasznie mnei to meczy czuje sie oslabiona ledwo wytrzymuje w pracy, nie mam juz sily:(

A co Ci lekarz powie chodziłęm po setkach lekarzy i wymyślali choroby na poczekaniu bez jakich kolwiek badań raz w takim stanie zrobiłem se wszystkie badania i wyszły 100% dobrze cukier krew neurologia stwierdzili że to migrena i dali proszek i to w szpitalu !! ludzie nie ma takiej choroby jak migrena to wymysł lekarzy którzy nie potrafią Cię wyleczyć w moim przypadku podejrzewam sprawy żołądkowe i już doszedłem doświadczalnie że jak zjem parzone gorącą wodą pomidory jestem chory za pare godzin na 100%

Dodam jeszcze że odkryłem u siebie lekką arytmie byłem u kardiologa założył mi Holter i stwierdził że za mało mi serce przerywa tylko 150 przerw na dzień natomiast mam się martwić jak będe mał 2000 - 5000 tylko ciekawe po czym to poznam :)