Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Anin - ile czekaliście na termin

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Papiery do Anina zostały przekazane na początku października, tydzień temu telefon informacyjny, że czekamy w kolejce na przyjęcie do szpitala. Kolejka podobno długa, mało miejsc, mało przyjęć. Pacjent z ostrą niewydolnością serca, EF 19%, może być kwalifikowany pod przeszczep.

Czy długi czekaliście na przyjęcie do szpitala w Aninie? Pani w rejestracji powiedziała, że minimum pół roku... Liczę pozytywne historie.

Hej. Ja czekałam ok. 4,5 miesiąca. Też się niecierpliwiłam. Dzwoniłam ze dwa razy do sekretariatu. Skierowanie czeka na weryfikację profesora, który ponoć co miesiąc jej dokonuje. Myślę jednak, że rzadziej. Trzeba też wiedzieć, że we wszystkich szpitalach obecnie trwa zastój, gdy pojawi się na oddziale covid. Jak minie kwarantanna to dopiero operowani są pacjenci, z oddziału, którzy nie wychodzą na przepustki. Ale w międzyczasie przychodzą nowi pacjenci i są zabiegi na oddziałach bez kwarantanny. Myślę sobie, że pilne i ostre przypadki są przyjmowane szybciej. Może zadzwoń do sekretariatu za jakiś czas i pytaj czy jest już postęp, czy w danym miesiącu już była klasyfikacja do przyjęcia? Dużo zdrowia Wszystkim!

9 godzin temu, Gość Noni napisał:

Hej. Ja czekałam ok. 4,5 miesiąca. Też się niecierpliwiłam. Dzwoniłam ze dwa razy do sekretariatu. Skierowanie czeka na weryfikację profesora, który ponoć co miesiąc jej dokonuje. Myślę jednak, że rzadziej. Trzeba też wiedzieć, że we wszystkich szpitalach obecnie trwa zastój, gdy pojawi się na oddziale covid. Jak minie kwarantanna to dopiero operowani są pacjenci, z oddziału, którzy nie wychodzą na przepustki. Ale w międzyczasie przychodzą nowi pacjenci i są zabiegi na oddziałach bez kwarantanny. Myślę sobie, że pilne i ostre przypadki są przyjmowane szybciej. Może zadzwoń do sekretariatu za jakiś czas i pytaj czy jest już postęp, czy w danym miesiącu już była klasyfikacja do przyjęcia? Dużo zdrowia Wszystkim!

Dziękuję za odpowiedź, dużo mi rozjaśniłaś. Właśnie taki mam plan, żeby tam dzwonić co jakiś czas. W ich ocenie pacjent może czekać, a my martwimy się żeby przeżyć.