Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wrażliwa skóra po założeniu bajpasów

janusz51

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem 1.5 miesiaca po bajpasach od okolo 2 tygodni mam nastepujacy objaw skora na gornej czesci klatki piersowej zrobila sie strasznie wrazliwa nie moge zalozyc podkoszulka tak strasznie drazni jak gdyby ktos uderzal mnie pokrzywamiBylem u lekarza rodzinnego zapisal mi tabletki na alergie Clemastinum nic nie pomoga .Strach chodzic chyba ze odchylam podkoszulke lub koszule od,ciala.Reszta jest ok co moze byc przyczyna ,gdzie sie udac do jakiego lekarza
Gość izabelka120
witam cie janusz. nie masz sie co przejmowac tym objawem, ja jestem 4mies. po operacji a wciaz to odczuwam, wiem jest to dziwne uczucie nawet malenki balast a ciezar jak tona. ja to mowie betonowa plytka,a na zmiane pogody mozna zwariowac nie wiem jak u ciebie. wiesz byloby pisac wiele bo to nie jedyne co nam przeszkadza. ale moze przy okazji. pozdrawiam i nie przejmuj sie nie ty jeden to tylko odczuwasz. izabela
Gość izabelka120
witam cie janusz. az mnie zmartwilo , ze siada ci psycha. prosze sie nie martwic objawami, wiem, ze to brzmi dziwnie** nie przejmuj sie** ja mialam ta przypadlosc doslownie tydzien po operacji, maz przywozil mi na przemian to inne koszulki bo wszystko mnie draznilo a najlepiej jak na nosie zachaczalam aby mnie nie uwieralo. janusz i do tej pory to samo, dziwie sie jakie leki na alergie ci przepisal lekarz, to zadna alergia?? musisz wiedziec, mostek byl rozcinany, miesnie porozrywane, i pomysl teraz jakie moze byc inne uczucie jek nie inne jakie mamy, a najlepiej zeby ci dobrej porady udzielil kardiolog albo fizoteraupeta, jezeli chodzisz. pamietaj nie ty jeden masz takie chwile zalamania, ja do dzisiaj sie zalamuje a to przejde szybciej juz sie mecze, juz po trochu maja mnie dosc ale co. ja mialam rozlegly zawal potem operacje bypassow, mieszkam w holandii ale to nie ma znaczenia gdzie choroba wszedzie taka sama. nie zalamuj sie ja tez to przechodzilam ale zaraz zasiegalam informacji jeszcze lezac w szpitalu , a zapomnialam moja prawa reka byla lekko sparalizowana i wiesz myslalam lekki wylew ***strach** nie, pozycja w ktorej jestesmy ulozeni na stole i te wszystkie welfrony moga byc skutkiem wszystkiego. a powiedz mi jak noga, bo ja mialam pobierana zyle z nogi, puchnie, bo mnie wciaz, a biore leki odwadniajace. janusz pozdrawiam cie goraco i prosze nie mysl zle, ja wiem, ze tak sie mowi, ale ja i napewno inni to samo przechodza.z czasem minie, a nawet sie przyzwyczaisz.pozdrawiam pisz , zawsze odpisze. izabela.
Gość izabelka120
do janusza. janusz zapomnialam, a wiesz jak my kobiety to zle przechodzimy zdajesz sobie sprawe biust to dopiero dyskomfort , ciezar nie do zniesienia no i bol a nie mowie o zalozeniu po operacji biustonosza, tak wiec glowa do gory bedzie dobrze. pozdrawiam. izabela
Witam troche pocieszenia ,dzisiaj rozmawiale ze znajomym ktory mial bajpasy nawet nie wiedzialem ze byl chory czysty przypadek ze go spotkalem.mowil ze przechodzil to samo i potrzeba troche czasu.Mam nadzieje ze to tylko czas.Tak nawiasem jestem zdziwiony postawa lekarza rodzinnego .Chyba sie z takim przypadkiem nie spotkal.Poniewaz zero wysypki brak zaczerwienienia i alergia -moze sie myle nie jestem lekarzem.Najwazniejsze ze troche zostalem uspokojony.Pozdrawiam Janusz
Gość izabelka120
witam janusz. a widzisz wszyscy to przechodzimy jak mowilam wczesniej, nie mozesz sie tak zamartwiac. ja po 4 mies. i ciagle mam obawy co bedzie, a najgorsze to , ze jak czytam, ze po 10 latach ponownie maja zabiegi to wyobraz sobie totalnie jestem zalamana. powiedz mi janusz jezeli mozesz nie nalegam ile miales bypassow robionych i w jakim wieku jestes, ciesze sie ze zmnajomy cie pocieszyl powiem ci, ze ja rowniez nie mam kogo sie spytac jestem polka tutaj zamieszkala ale polakow nie znam tutaj ktorzy by byli po bypassach. ale ciesze sie, ze moge popisac z taba przynajmniej.a wlasnie mialam sie spytac jak z ze zmianami pogod bo u mnie masakra jak to mowie w jezyku swoim na piersiach robi mi sie plyta betonowa ucisk sciaganie mostka nie przyjemne uczucie ale pytalam tak bedzie a te obce cialo przejdzie w swoim czasie. pozdrawiam goraco izabela.
Gość mietek z  zar

Mam tez wrazliwa skore po bajpasach. naloze podkoszulek i mam bole . w zwiazku z tym przypadkowo zalozylem na piersiach gruba gazete i na to podkoszulek. pomoglo nie boli . polecam. lekarz mowi jak pomaga to nosic . sprobujcie moze i wam pomorz. pozdrawiam mietek z zar

Gość bajpasowiec

Może tak , mniej paniki i zgodnie z tym co śpiewa pan Wojtek Młynarski, RÓBMY SWOJE. Dbajmy o siebie, nie dźwigajmy, nie śpijmy na boku, unikajmy jazdy po kieleckich ulicach i innych trzęsień ziemi. Bypassy miałem w lipcu 2011 (ponoć po 3 zawałach). W listopadzie zapalenie oskrzeli, kaszelek i .... ponowne otwieranie i drutowanie mostka w styczniu 2012. Na trzecie zdecydowałem się już u TORAKOCHIRURGÓW na kieleckiej ONKOLOGII w czerwcu 2012. Jeszcze boli, jeszcze się zrasta, prawą rękę noszę na temblaku ( tak aby jej nie używać i pamiętać o tym ). Skóra na klatce piersiowej boli, piecze jak po oparzeniu i co z tego. Przecież każdy kto był, otwierany - miał rozcinaną skórę, czyli uszkodzone nerwy pod skórą, a do zrośnięcia i wygojenia końcówek nerwów - chyba potrzeba sporo czasu, więcej niż kilku miesięcy. Powiedzcie - jeżeli ktoś wie - co zrobić, prócz diety aby mostek się prędzej zrósł ??? Na czwarte drutowanie .... nie mam już siły i ochoty. Pozdrawiam BYPASSOWCÓW .

Witam Państwa.Trafiłam tu,bo szukam pomocy dla mojej mamy.5-6 lat temu moja mama przeszła operację bajpasów,od tamtej pory co roku,zawsze latem dostaje jak mówi *ogniową wysypkę* pod piersiami,tak jak idzie linia biustonosza.Najpierw lekarz powiedział jej,że to półpasiec dostała leki ale to nie przechodziło,była u dermatologa i ten jej przepisał jakies drogie maści,które tylko troszkę rozjasniają skórę.Chciałabym jej jakoś pomóc,ale zupełnie nie wiem jak.Może wapno i jakieś kompresy?Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowia :)