Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja przy niedrożnych tętnicach

Gość Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 44 lata, dwa przebyte zawaly, dwie w stu procentach niedrozne tetnice. W perspektywie by pasy. W lokalnej gazecie przeczytalem artykul o chelatacji. Radosc, ze nie musze byc krojony. Lekarz rodzinny i kardiolog twierdza, ze ta metoda jest nieskuteczna - medycyna niekonwencjonalna, bez naukowych potwierdzen. Nadzieja poszla w dal. Czy jest ktos kto mial taki zabieg? Prosze o pilny kontakt lub wiadomosc.
Gość jureklubl
Nie daj sie nabrać na oszustwo chelatacyjne.Ja po 20 zabiegach dostałem drugiego zawału a na dodatek zarażono min.51 osób WZW C . Sprawę bada Prok.Okręgowa W-wa Praga VDs 25/08. Siedzę nad oszustami kilka lat i poznałem do perfekcji tą mafię.Zawiadomiłem,też o oszustwie ABW /sprawa w toku/. Jaszcze trochę muszę poczekać,aż *dochtorów*,którzy AM widzieli przez okno autobusu. W Warszawie znalazłem hydraulika,który kupił od Krasickiego Certyfikat i teraz szkodzi ludziom. Jak chcesz pogadać jestem często na skype nic jureklublin. tel.602 238 645 lub e-mail diamond-narzedzia @o2.pl Pozdrawiam i życzę zdrowia Jurek.
Gość nissan10
Czytam to wszystko i niewiele rozumiem. Lekarz który wrócił z USA i działa w tym temacie na własną rękę twierdzi, że jest to b. skuteczna metoda którą zajmował się tam kilka lat z b.dobrymi rezultatami.Pracuje teraz w szpitalu/tam padła oferta/ a zaproponował mi ze wykona taką kurację - 1 zabieg - 150 zł x 30 tj. 4500 zł. Jestem zakwalifikowany do przeszczepu serca dlatego szukam innego wyjścia - może ktoś zna lepszą metodę oczyszczenia tętnic. Jeszcze jedno -wg innych lekarzy materiały do tej terapi to pod0bno groszowy koszt, a sam zabieg jest ponoć stosowany w chorobie nerek. Ciekawią mnie Wasze opinie, pozdr.
No to nieźle na tym zarabiają, skoro aż 4500 zł to kosztuje. Zabieg ten polega na podawaniu dożylnym roztworu EDTA, którego koszt wynosi kilka-kilkanaście złotych. Dodać do tego igłę i inne sprzęty jednorazowe to kilkadziesiąt złotych, a nadzieja na wyzdrowienie - bezcenne. Niestety, niektórzy to wykorzystują, pewnie w przekonaniu, że pieniądze osobie w takim stanie to właściwie nie są już potrzebne.
Gość Miroslaw B

Najlepsza i najtansza metoda oczyszczenia zyl jest chelatacja w czopkach i jest porownywalna do chelatacji dozylnej. Czopki omijaja nerki i watrobe pozwalajac EDTA pozostac w organizmie na dluzszy czas i usuwac niebezpieczne toksyny z organizmu nie obciazajac tych organow. Metoda leczenia czopkami jest skuteczniejsza,krotsza i tansza. Prosze wpisac w google chelatacja w czopkch