Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno, pocenie się i duszności przy wysiłku

lenax

Rekomendowane odpowiedzi

3 lata temu miałam badania i nic nie wykryto, ale od tego czasu nic się nie zmieniło, - mój puls ok. 90 jednak gdy zaczynam coś robić znacznie wzrasta. Męcze się samym odkurzaniem dywanu, po której czynności musze się położyć -tak mi bije serce - w lato szybko się poce, a jak jest duszno mdleje, chociaz nigdy nie zemdlałam do końca zawsze się dało mnie jakos odratować, tylko w tych momentach nie wiem dlaczego robi mi się biało przed oczami a nie czarno, oczywiście szybkie bicie serca ściskanie w klatce piersiowej, bladosc na twarzy i nie mogę złapać powietrza co słyszy osoba stojaca obok mnie -podczas miesiaczki mam tak samo, jestem niezwykle osłabiona i nawet jak jest zimno mi jest duszno i tak samo jestem bliska mdleniu –te same objawy -gdy się czymś bardzo stresuje również mam uczucia duszności, czasem tak silne, jest mi tak goraco ze nie mogę nic wymówić -po narodzeniu mialam szczeline miedzykomorowa ale się zrosła i w sercu jest jakaś nitka ale lekarz powiedział ze jest ona jak patyk wstawiony pionowo w rzece -czyli nic takiego -od dziecienstwa mdlałam przewaznie w kosciele, wówczas wszyscy mowili ze jak w wejde okres dojrzewania to mi przejdzie…. Czy to na pewno nic groznego? Mam 19 lat, 164cm 50kg czyli lekka niedowaga, nie pale, nie pije, nie biore narkotykow
Trochę dziwna sprawa bo z objawów wynika, że trzeba jednak powalczyć o dokładną diagnozę. Dzieją się ze mną bardzo podobne rzeczy o których piszesz może poza omdleniami. Długo biegałem po lekarzach, ale w końcu odkryłem co mi dolega. Możesz napisać jakie miałaś robione badania?? Bo chyba jednak z jakiegoś powodu te serce szaleje i trzeba odkryć co jest tego przyczyną. Zgłosiłem się do kardiologa z takimi samymi dolegliwościami i od razu coś podejrzewał.