Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lek Concor COR a łuszczyca

Gość niespokojna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość niespokojna
Witam, Mam przepisany przez kardiologa Concor COR 5 mg. Przeczytałam ulotkę i mam dwie wątpliwości. Pierwsza - w ulotce pisze, że w przypadku łuszczycy należy dokładnie rozważyć korzyści i ryzyko, bo lek może pogorszyć jej przebieg. Ja choruję na łuszczycę i szczerze mówiąc ta informacja mnie zmroziła. Nie wyobrażam sobie pogorszenia objawów łuszczycy, tak trudnych do zaleczenia. Druga wątpliwość dotyczy dawki. Po raz pierwszy będę brała lek na serce, po stwierdzeniu niemiarowego bicia serca. W ulotce pisze, że powinno zaczynać się od dawki 1,25 i stopniowo zwiększać, a ja mam zacząć do 5 mg. Wydaje mi się, że to dużo. Moje kłopoty z sercem zaczęły się ok. miesiąc temu. Po badaniu osłuchowym lekarz ogólny stwierdził, że mam przerwy w biciu serca, EKG wykazało niewielkie skurcze, echo wyszło dobre. Ja to odczuwam jak silne kołatanie serca. Trwa cały czas, chociaż jak jestem zajęta, a zwłaszcza pracując fizycznie, zapominam o tym.Kardiolog stwierdził, że serce mam zdrowe, a ta niemiarowość nie jest chorobą, ani wstępem do niej, tylko zaburzeniem. Czy ktoś z Was spotkał się z takimi problemami? Zastanawiam się nad konsultacją z innym lekarzem. Jestem bardzo zmartwiona. Co możecie mi poradzić?
przede wszystkim nie polecam ci tego leku ajk masz łuszczyce, mi kardiolog zabronił chociaż ja nie mam ale moje siostry mają. łuszczyca to nie tylko zmiany na twojej skórze ale i wew organizmu. porozmawiaj najlepiej z lekarzem a jak masz wątpliwości to poszukaj jeszcze innego lekarza i dopytaj pozdrawiam