Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obniżona temperatura ciała

Rekomendowane odpowiedzi

Męczymy się z mężem już 3 mce z obniżoną temperaturą i osłabieniem... okazało się że mamy boreliozę po ugryzieniu kleszcza jakieś 1,5 miesiąca temu. obecnie po antybiotyku, ale nadal z obniżoną temperaturą, mąż mocno się poci w nocy i pada na twarz wieczorem, ja bardzo zamulam z rana... Mamy różne diety.

Gość Renia 987

U mnie temperatura waha sie 35-36 stopni, trwa to już wiele lat. Od trzech lat leczę boreliozę. Mam tez niedoczynnosc tarczycy (bardzo często osoby chore na boreliozę mają zniszczona tarczycę), biorę hormony - tsh od dłuższego czasu w normie, a temperatura dalej niska.

Gość Maryna40

Mam 40 lat, niska temperature zapewne od zawsze. Odkrylam to moze z 15 lat temu. Moja mama tez ma taka sama temperature, babcia tez miala, wiec odpowiedz widze w genach. Czasami spada mi do 34,6C. Czuje sie wtedy otepiala, slaba, zmeczona. Szybciej sie mecze niz normalny czlowiek, ale biegam 3 razy w tygodniu I pracuje fizycznie. Nie poddaje sie! Po goracej kapieli mam kolatanie serca, czy po srodkach przeciwgoraczkowych. Wierze, ze niska tempertura pozwoli mi zyc dluzej I mlodziej:)

Ja jestem zadowolona z tego jak działa bezrtęciowy termometr Classic. To jest marki Geratherm. Jest dokładny, pomiar nie trwa długo. Higieniczny, szklany, nie jest na baterie, także będzie działać do końca świata i jeden dzień dłużej, o ile się nie stłucze.

Zadowolona jestem z zakupu termometru bezdotykowego Multitemp. Duża wygoda, bo można zaoszczędzić mega dużo czasu jak ktoś w domu zachoruje. Pomiar nie zajmuje kilku minut, czy nawet kilkunastu jak przy tradycyjnych termometrach, tylko sekundę, a jest dokładniejszy.

Gość kamilka33

Zadowolona jestem z termometru Geratherm NonContact. Super że jest bezdotykowy bo przez to higieniczny. Ja to miałam trochę obrzydzenie do tych wszystkich które mieliśmy wcześniej i były używane przez kilka osób w domu, dość namacalnie ;P Potem nawet było taki termometr po prostu czuć drugą osobą.