Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niewydolność serca 4 stopnia

ela19553

Rekomendowane odpowiedzi

oj ela, biedaku....a co mówią lekarze?ile masz lat??? 4 stopien to po prostu w klasyfikacji niewydolnosci serca stadium w którym występują męczliwośc spoczynkowa, spoczynkowa dusznośc. miewasz pewnie duszności?sypiasz?? a kiedy miałas dokładnie tą operację?wydolnosc serducha powinna się poprawić po udrożnieniu naczyń:)))tylko moze nie od razu. co na Twoje samopoczucie kardiolodzy??? posyłam ciepłe mysli:*
Po operacji jestem 2 lata.Stenty 2 założone w ubiegłym roku.Nic nie mówią,co by mnie uspokoiło.Kilka kroków i koniec.Nie mogę oddychać.Ze spaniem też kiepsko.Stent,Który jest powleczony lekiem ma mi pomóc.To też nie jest pewne.Leki biorę systematycznie i stenty zarosły.Dziękuję za dodanie mi optymizmu.Miłego dnia.
Ela, powiem Ci tak-musisz drążyć, drążyć lekarzy. Mój tata też miał baypassy. Skoro masz dusznośc spoczynkową i po kilku krokach to musisz drażyć. Nie znam się natym, wiedzę czerpie z netu, a to chyba nie jest dobre radzenie, ale wiem, że frakcja wyrzutowa dobrze leczona może się znacznie podnieść, a wtedy dusznośc spoczynkowa minie. I że pierwszą sprawą jest udroznienie naczyń, poprawa ukrwienia co równa się poprawie wydolności serduszka. Czyli ten stent z lekiem. Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno, oszczędzaj się, łykaj tabletki, niczym nie denerwuj:*
Gość nasze choroby
WYSZUKIWARKA zawałowców? Sporo zawałowców znajdziesz na portalu społecznościowym www.naszechoroby.pl Tam szybko odszukasz osoby z sercowym problemem i możesz do nich napisać, tworzyć grupy przyjaciół. Okazuje się że choroby też łączą. Piotr