Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie brzucha i lęk przed ciążą, duszności, ból gardła

Kasiula

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłam ostatnio u siebie dziwne drżenie, pulsowanie brzucha. Przeważnie wieczorem i rano, tak jak gdybym była w ciąży panicznie się jej boję, nieraz jak pomyślę, że miałabym być drugi raz w ciąży, od razu mam uczucie mdłości, zawrotów głowy- czuję wielki nieopisany strach, zażywam ziołowe tabletki uspokajające i czuję że robi się gorąco, po czym, po dziesięciu minutach przechodzi mi. Mam problemy z duszeniem i bólem w gardle i doktor powiedział mi , że może to być nerwica, ponieważ tarczyca jest w porządku, co wynikało zbadań krwi i usg. Ze świadomością że to może być nerwica, biorę ziołowe tabletki uspokajające. Problem polega na tym , że brzuch naprawdę czasami drży, pulsuje i odczuwam jakbym miała w środku rybę.Myślałam , może , że to coś z przeponą. Czytałam różne informacje na jej temat ale nie doszukałam się, jak prawidłowo ma funkcjonować.W ogóle to mam nadwagę brzuszną, przy ogólnie szczupłej wysokiej sylwetce, ten brzuch wygląda jak kolejna ciąża- gdy byłam wcześniej w ciąży, to co niektórzy pytali czy będę miała dwojaczki.Co z tym brzuchem? Tylko nie piszcie, żebym zrobiła test ciążowy, bo miesiączka jeszcze szczęśliwie mam nadzieję się zbliża.
Mam to samo.. dokładnie to samo... Tylko że ja w ciąży jeszcze nigdy nie byłam i nie wiem jak to jest. Też brzuch mi czasem okropnie pulsuje... I w oczach robię się grubsza.. a na następny dzień rano znowu wracam do szczupłej sylwetki.. nie wiem co jest ze mną nie tak.. Też mam uderzenia gorąca- raz mam ponad 37 stopni gorączki a chwile potem normalnie 36,6. Też się boje że to może byc ciąża- ale to już a długo trwa... Czuje się tak już chyba z pół roku... (okres mam normalnie tak jak zawsze )... I gdyby to była ciąża to już dawno byłoby coś widac.. Nie mam pojęcia co jest nie tak...
mam takie same objawy. i gdyby to była ciąza to nie powinnam miec okresu a mam. robiłam sobie test prawie 3 tyg, po stosunku i negatywnie wyszedł a potem tak dla pewności bo wyczytałam, ze można być w ciąży i miec okres wiec zrobiłam po 3 miesiącach znów test i też negatywnie wyszedł. denerwuje mnie to pulsowanie i drżenie. czasem też takie coś dziwnego nie wiem nawet jak to opisać. i też jak jem to brzuch rośnie a rano jest normalny
robiąc USG jamy brzusznej należy kilka dni wczesniej zacząc brac espumisan,by opróżnić jelita z gazów.Gazy obecne w jelitach zasłaniaj ą obraz USG.Nie widać wtedy aorty brzusznej,a dobrze byłoby,gdyby lekarz robiący badanie ocenił i opisał aortę brzuszną,jej srednicę itd....Może wystarczy szm espumisan.Może to gazy ,,tańcują ** w jelitach....Warto też zbadać kał na pasożyty i zrobić test na lamblie.