ekez Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 W poniedzialek bylismy w Aninie na kontroli po operacji by passow. Operacja byla 16 czerwca. w miedzyczasie Ojciec mial zapalenie gornych dróg oddechowych. teraz okazalo sie ze ma w jednym plucu wode. osierdzie i cala reszta w bardzo dobrym stanie. prosze o informacje na temat tej cholernej wody. a, i czy nie zaszkodzi mu jezdzenie na stacjonarnym rowerze, jakies 5 minut dziennie. przed operacja duzo chodzil, a teraz nogi mu sie *zastaja*. dzieki bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Gabi33 Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 mój tato tez miał po bypassach wodę w płucach, ale mu ją wyciągnęli szpilą z tyłu pleców, potem jeszcze przez krótki czas leki mocząpędne i woda zeszła. od tamtej pory(5 lat) nie ma jej i nie wróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Hela 754 Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 WITAM. Jestem 2 lata po operacji by-passów. Również miałam niewielką ilość płynu w opłucnej po obu stronach oraz duże obrzęki w okolicach kostek i stóp, ale cały czas biorę leki odwadniające. Gdy było 4 miesiące po operacji przechodziłam zapalenie górnych dróg oddechowych, ale byłam intensywnie leczona dużą dawką antybiotyku. Po leczeniu miałam zrobione prześwietlenie klatki piersiowej i było w porządku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
ekez Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 bardzo dziekuje za informacje. koszmarnie sie tym wszystkim stresuje. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
ekez Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 czy mogłaby mi Pani powiedziec jakie lekarstwa miala Pani na osuszenie? czy tylko moczopedne? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Hela 754 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Witam. Nie wiem co spowodowało wchłonięcie płynu w opłucnej, czy leki moczopędne , czy antybiotyk, który brałam dożylnie w dużej dawce. W każdym bądż razie po 4 miesiącach było w porządku. Natomiast pani , która leżała obok mnie i miała inna operację serca nie by-passy miała dwukrotnie ściągany płyn w dużych ilościach. Mnie się wydaje, że jeżeli tego płynu jest niewielka ilość, stopniowo sam się wchłonie. , przy odpowiednim leczeniu. Co powiedział Panu kardiochirurg na wizycie kontrolnej??Może powinien Pan porozmawiać z lekarzem , który operował ojca, może coś więcej doradzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
ekez Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ojciec ma 6 cm wody. to podobno nie jest duzo.lekarz na kontroli powiedzial ze moze to byc spowodowane zastrzykami na rozrzedzenie krwi. nastepna kontrola 28 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi