Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Woda w płucach po założeniu by passów

ekez

Rekomendowane odpowiedzi

W poniedzialek bylismy w Aninie na kontroli po operacji by passow. Operacja byla 16 czerwca. w miedzyczasie Ojciec mial zapalenie gornych dróg oddechowych. teraz okazalo sie ze ma w jednym plucu wode. osierdzie i cala reszta w bardzo dobrym stanie. prosze o informacje na temat tej cholernej wody. a, i czy nie zaszkodzi mu jezdzenie na stacjonarnym rowerze, jakies 5 minut dziennie. przed operacja duzo chodzil, a teraz nogi mu sie *zastaja*. dzieki bardzo za pomoc.
Gość Hela 754
WITAM. Jestem 2 lata po operacji by-passów. Również miałam niewielką ilość płynu w opłucnej po obu stronach oraz duże obrzęki w okolicach kostek i stóp, ale cały czas biorę leki odwadniające. Gdy było 4 miesiące po operacji przechodziłam zapalenie górnych dróg oddechowych, ale byłam intensywnie leczona dużą dawką antybiotyku. Po leczeniu miałam zrobione prześwietlenie klatki piersiowej i było w porządku. Pozdrawiam
Witam. Nie wiem co spowodowało wchłonięcie płynu w opłucnej, czy leki moczopędne , czy antybiotyk, który brałam dożylnie w dużej dawce. W każdym bądż razie po 4 miesiącach było w porządku. Natomiast pani , która leżała obok mnie i miała inna operację serca nie by-passy miała dwukrotnie ściągany płyn w dużych ilościach. Mnie się wydaje, że jeżeli tego płynu jest niewielka ilość, stopniowo sam się wchłonie. , przy odpowiednim leczeniu. Co powiedział Panu kardiochirurg na wizycie kontrolnej??Może powinien Pan porozmawiać z lekarzem , który operował ojca, może coś więcej doradzi. Pozdrawiam