Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie serca, uczucie zapadania i wysokie tętno a nerwica

Gość Lila

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo prosze o odp. mi na pytanie czy mam się czym niepokoić i czy powinnam iśc z tym ponownie do lekarza... Rok temu trafiłam do kardiologa z powodu nierównego bicia serca. ponieważ bylam tuż po maturze i czekalam na wyniki dostania sie na studia, lekarz z całym przekonaniem po badaniach stwierdził ze to na tle nerwowym... Zastanawiam się jednak czy oby napewno. Ostatni moje tętno wlaściwie zawsze jest powyżej 85, do tego zdarza sie, ze siedzac przed tv, komputerem itd. a wiec w czasie spoczynku nagle czuje jakbym wpadala w dółl, tzn moje serce sie zapadalo, potem czuje kilka bardzo mocnych i szybkich bic serca, jakby chcialo wyskoczyć, a potem wszystko wraca do normy... Zawsze bardzo dużo jeździlam na rowerze... lubie taki sposób wypoczywania... niestety ostatnio musialam się ograniczyć bo poprostu w trakcie zaczyna mi brakowac sił i czuje mocne ukłucia w sercu... Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził ze nie da mi skierowania do kardiologa bo poprostu żyje za szybko i jak zwolnie, zrezygnuje z paru rzeczy to wszystko wróci do normy. czy aby na pewno? Prosze o opdowiedz.
Moze dziwnie to zabrzmi ale na twoim miejscu zrobilabym badania prywatnie(EKG,echo) tak dla wlasnego spokoju.Ja mialam identyczna sytuacje i lekarze wmawiali mi ze to nerwica ze depresja.Zrobilam badania bo nie dawalo mi spokoju i wyszlo ze mam wade serca.Teraz juz wiem na czym stoje.Zycze zdrowia i nie zawsze trzeba ufac lekarzowi bo to tylko czlowiek i ma prawo sie mylic.
Witam. PROSZE O POMOC. Czy moze ktos mi powiedziec co oznacza -supraventricular ventricular ectopy- mam zaburzeninia pracy serca. Moje serce bije nierowno. Ostatnio wyladowalem w szpitalu poniewaz mialem cos w stylu palpitacji. to zanczy moje serce po prau uderzeniach stawalo na chwile. Zrobili mi ekg, echo serca i zalozyli holter okazalo sie ze mam supraventricular ventricular ectopy. MIeszkam w Irladnii wiec trudno mi sie dogadac z lekarzem. Lekarz powiedzial ze mam sie zglosci za 6 tygodni na konsultacje z kardiologiem ale dziisaj znowu serce zaczalo stawac mi na chwile. minal zaledwie tydzien od pobytu w szpitalu. Mozecie mi powieciec co to jest i czy jest to grozne? prosze bardzo sie martwie.