Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to nerwica?

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie mam 30lat trzy tygodnie po treningu siłowym zacząłem mieć podwyszony puls około 120 i w nocy obudził mnie bol w okolicach serca kłocie wystraszylem się bo pierwszy raz w życiu miałem takie objawy zawsze nie miałem problemu z sercem. Trafiłem na sor 2x ekg w normie ze nic się nie dzieje  wyniki w idealne oprócz kinaza fosfokreatynowa miałem około 1200. Dostałem leki kroplówkę. Po 6h drugie badanie krwi kinaza spada 640  Niestety po czterech dniach klucie pojawiło się znowu tym razem w ręce bol szyi gardla czasem glowy. Znowu trafiłem. Znowu to samo ekg w normie wyniki idealne Dostałem lek na uspokojenie. Poszedłem do lekarza rodzinnego że bol nie ustępuje znowu ekg w normie wyniki prób wątrobowych choresterol cukier wszystko w normie trójglicerydy podwyszone o 10.  Lekarz rodziny Przepisał mi afobam 0.25 objawy ustąpiły . Kazal brać afobam przez dwa tygodnie teraz po odstawieniu budzę się w nocy  po przebudzeniu boli mnie głowa z prawej strony i jestem oslabiony  i kuje czasem raz z prawej raz lewej klatki piersiowej. Cisnienie w normie ekg w normie za dwa tygodnie mam echo serca u kardiologa. Czy to nerwica lękowa nigdy z tym nie miałem problemu choć jestem człowiekiem nerwowym ale zawsze umiałem opanować. Zaczęło się to od 3tygodni po treningu i tak się ciągle biegam od lekarza do lekarza i wszystko w normie. Dodam że po afobam przy wysiłku fizycznym nie czułem żadnego bólu puls przy wysiłku około 120 więc wszystko w normie.