Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie gorąca na twarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,  mam na imię Karina mam 32 lata.

Od 2 lat cierpię na nerwice lękowa,  od tygodnia mam ogromny problem a mianowicie mniej więcej w południe moja twarz robi się goraca i zaczerwieniona nie wiem od czego to może być,  bardzo się tym przejmuje .

Po jakimś czasie to przechodzi ale pojawia się codziennie , obawiam się najgorszego że to rakowiak bo podobno tak się objawia. Ale jeśli jest to objaw nadmiaru serotoniny to nie wiem czy ja ten hormon szczęścia wogole mam. Proszę czy ktoś kto ma nerwice miał podobny problem żeby choć trochę się uspokoić. 

Dziękuję za każdą odpowiedź 

Karinko, właśnie siedzę z takimi gorącymi wypiekami na twarzy i szyi i szukam odpowiedzi na to samo pytanie.  Od tygodnia te wypieki pojawiają mi się codziennie po południu. Wcześniej też mi dokuczały ale raz, czasami dwa razy w tygodniu. Mam nerwicę od 1,5 roku i walczę z nadcisnieniem od kilku lat, ale te wypieki nijak nie maja się do ustabilizowanego przez leki ciśnienia. Za cholerę nie wiem co to jest i jak z tym walczyć. Pozdrawiam.

3 godziny temu, Gość Matylda napisał:

Karinko, właśnie siedzę z takimi gorącymi wypiekami na twarzy i szyi i szukam odpowiedzi na to samo pytanie.  Od tygodnia te wypieki pojawiają mi się codziennie po południu. Wcześniej też mi dokuczały ale raz, czasami dwa razy w tygodniu. Mam nerwicę od 1,5 roku i walczę z nadcisnieniem od kilku lat, ale te wypieki nijak nie maja się do ustabilizowanego przez leki ciśnienia. Za cholerę nie wiem co to jest i jak z tym walczyć. Pozdrawiam.

Robiłaś jakieś badania? Ja mam dokładnie to samo,  też mam nadciśnienie ale w czasie wypieków mierze i mam ok ciesnienie. 

Podczas wypieków ciśnienie w normie. Czerwienieje i piecze mnie twarz, uszy, szyja i dekolt. Lekarze twierdzą, że to albo od nadciśnienia albo emocji. Jednak w czasie wypieków najczęściej cisnienie jest ok i jakichś specjalnych emocji brak. Ale wyczytałam gdzieś, że to może być nerwica skóry. Tak naprawdę wszelkie wędrówki po neurologach, internistach, kardiologach i psychiatrach, guzik mi dały. Kompletnie nie wiem gdzie szukać pomocy. Dodam, że dbam o zdrowie, ruch, suple, medytuję dla relaksu 1 lub 2 razy dziennie i nie mam specjalnych nadprogramowych stresów. Masakra, jestem zupełnie bezsilna.

12 godzin temu, Gość Matylda napisał:

Podczas wypieków ciśnienie w normie. Czerwienieje i piecze mnie twarz, uszy, szyja i dekolt. Lekarze twierdzą, że to albo od nadciśnienia albo emocji. Jednak w czasie wypieków najczęściej cisnienie jest ok i jakichś specjalnych emocji brak. Ale wyczytałam gdzieś, że to może być nerwica skóry. Tak naprawdę wszelkie wędrówki po neurologach, internistach, kardiologach i psychiatrach, guzik mi dały. Kompletnie nie wiem gdzie szukać pomocy. Dodam, że dbam o zdrowie, ruch, suple, medytuję dla relaksu 1 lub 2 razy dziennie i nie mam specjalnych nadprogramowych stresów. Masakra, jestem zupełnie bezsilna.

Ja potrafię też mieć coś takiego że mam gorace miejsca na ciele,  np na nodze na plecach dosłownie robi się taka rozlana czerwona goraca plama i znika po jakimś czasie. Miałam tak też po porodzie ale ustąpiło.  Straszą że to wyrzut adrenaliny przez kore nadnerczy . Nie mam już sił pieniędzy ani ochoty na kolejne badania . Lekarze tylko mowia trapią terapia , pani jest zdrowa a ja od zmysłów odchodzę.