Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ruchy kończyn w rytm tętna (serca). Co to może być? Proszę o pomoc..

Gość Patryk

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór. Od pewnego czasu narzekam na drgania (ruchy) rąk i nóg w rytm tętnic i pulsu, czy ktoś miał podobną przypadłość? Dodam że ciśnienie  w normie i puls też, choruję od lat na nadciśnienie.. ale leki pomagają plus morwa biała na zbicie cukru, który też od lat mam ponad normę ale w granicach 110 itp.. krzywa cukrowa w listopadzie byla robiona i wykluczyla rok temu cukrzyce. To że patlce mi drgają to wiem od dawna, ale zauważyłem że lubią mi drgać, ruszac sie ogolnie konczyna w rytmie serca, jak serce bije to rusza sie konczyna.. dodam że jestewim nerwicowcem od lat, wiecznie się stresuję, przez to mam to wysokie cisnienie i cukier.. Podejrzewałem że coś z wątrobą nie tak bo mam też blade, białe paznokcie, wysypki i gdzie niegdzie pajączki na ciele.. ale usg wyszło w porządku. JAk i inne narządy w usg. Dodatkowo co zauwazylem to spadla mi temp ciala od jakichs paru tygodni i moja obecnie togłównie 35,5 i w tych granicach..  lubią mi marznąć ręce i nogi Stres i lęk nasilają te drgania.. rusza się noga i rękca w rytm serca i nasila stres chlodzenie rąk i nóg. Meialem robione ddimery w czerwcu i wyszly w porzadku, morfologia i crp wtedy tez, moze to jest normalne.. krew uderza w tętnice i powoduje lekki ruch np ręki? przez to prowokuje do drgan rąk a w czasie stresu zwlaszza? moze panikuje, jak mowie ja jestem od lat panikarz.. zaraz analizuje kazdy objaw.. juz nawet marskosc sobie watroby diagnozowalem, wczesniej w czasie covid chorobe płuc.. moze to zwykla nerwica i nie ma sie co bac? mial ktos podobne objawyk? dodam ze serce w kwietniu przebadane i wszystko oki (echo, ekg, rtg) pozniej w maju na tk klatki tez,  prosze o pomoc.. co to moze byc..