Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Sedamu po Afobamie

markus26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 26 lat jestem otyły mam nadcisnienie które lecze z miesiąc temu nabawiłem sie nerwicy miałem takie dolegliwosci jak osłabienie,pocenie się,drgawki,kłopoty z oddechem udałem sie do lekarza rodzinnego zapisał mi afobam brałem go przez miesiąc az nagle jakby przestał działac juz mi tak nie pomaga jak wczesniej wiec poszedłem znowu do lekarza i zapisał mi sedam 0.6 mg, 2 razy dziennie po pół tabletki....aż mam strach czy pomoże mi ta tabletka..brał ją ktoś z was ?pomogła czy nie ? pozdrawim
0.6 to ten troche mocniejszy jeszcze jest 0.3 jak sie nie myle pare razy wziołem nic sie dzieje ale afobam to na mnie dział biore go pare miechów na napady szybkiego bicia serca.Lepiej idz do psychiatry da ci jakis antydepresant powinno pomóc ja biore Seronil.
Witaj Markus. Ja bralam sedam ale 3.To dobry lek,Ty masz większą dawkę,skoro afobam Ci nie pomagał.Powinno przejść,zależy czy bardzo zle się czujesz,dla mnie pomoglo.Większość objawów ustąpila,ale leczylam się pół roku. Pozdrawiam.
a jesli chodzi o alkochol nie pije co dziennie ale nieraz piwko owszem a weekend coś mocniejszego pytałem się lekarza jak to połaćżyc i czy wogóle sie da.Odpowiedział mi ze jezeli wypije piwo jedno nic sie nie stanie a jak mam np zaplanowaną jakąś impreze na dany dzien to mam przerwac branie tego leku na dwa dni.Zastanawiam sie czy to tak dobrze co o tym myślicie?macie jakieś doświadczeenia z tym ??
Markus wiem tylko ze najlepeij nie łaczyc leku z alkoholem,ja jak bralam leki to nie pilam,po prostu bałam się za bardzo.Ale może od jednego to nic Ci się nie stanie. Tom ja bralam sedam pół roku on też uzależnia bo jest z tej samej grupy co afobam czyli benzodiazepiny.Odstawialam bardzo powoli pod ścislą kontrolą lekarza i przez dłuższy czas,dzięki temu nie odczułam objawów odstawiennych. Te napady odlatywania to też mialam często i nadal mi się zdarzają,skurcze dodatkowe też niestety. Pozdrawiam.
hej markus!pod zadnym pozorem nie tykaj nawet jednego browara biorac sedam...Wiem z doświadczenia,dlatego przestrzegam.A lekarz z którym konsultowałes zazywanie sedamu+mozliwosć spożywania alkocholu to pipa nie lekarz!!!A swoja drogą masz ulotke przy leku,wiec zajrzyj do żródła.nie próbój łaczyc psychotropów i alku...:))))odczekaj co najmniej dobę.pozdrawiam.
a sam lek brałem tak jak ty,2 razy po pół tabletki,a pózniej tylko gdy żle sie czułem,miałem wysokie cisnienie,kolatanie ogólnie leczyłem nerwicę.lek ma ciebie uspokoić fizycznie i psychicznie.wiecej info w ulotce.wnikliwie ja przeczytaj bo nie jest to wit.C :)))Najlepiej sie czułem biorac lek na noc czaz.zasypiałem niewiedzac kiedy,awstawałem trochę zkapciały-bo to dosyc silny lek.a na marginesie to leczac sie psychotropami na twoim miejscu odstwił bym alki na dłuzszy czas.Broń BOZE nie zamierzam Tobie matkowac:) ale sam powinieneś dojsć do tego co jest teraz dla ciebie priorytetem?impry?czy zdrowie?a jest nad czym dumac bo i leki nie sa,błache...jeszcze raz pozdrowionka:)))
dzieki za info endross,wazniejsze jest zdrowie mam synka ma 4 latka i on jest najważniejszy dla mnie.Wczoraj zażyłem pierwszą połowe tabletki sedamu ok godz 13tej do wieczora już nie brałem miałem kłopoty z oddechem był płytki...dzisiaj rano wziołem sedam następną połówkę w sumie nic nie pomogło wziołem o 7.30 a o 10ej dostałem napadu drgawek,cały nerowy byłem i ten oddech i wylądowałem na pogotowiu tam wstrzykneli mi w tyłek relanium i powiedzieli ze za krótke ten sedam wziołem i widocznie jeszcze nie działa jak trzeba wypuścili mnie do chaty i po jakiś 2 godz sie uspokoiło teraz wziołem następną połówkę tabletki o 19 tej i spanie mnie bierze ale czuje nerwy w sobie jakby były pobudzone....Czy na pewno ten sedam jeszcze tak do końca nie zaczął działać???Najbardziej to mi ten oddech dokucza juz mam dosyc pomału normalnie....
SPOKOJNIE KOLEGO!mialem takie same objawy,nawet zmuszałem sie zeby mocniej,glebiej oddychac,zasypiałem myslac ze,się nie obudze rano itp.leczysz sie moze nz nadcisnienie?a ztym sedamem to u mnie musialo terz troche wiecej potrwać za nim się zczeło stabilizowac.zapytaj się swojego lekarza czy mógłbys zarzywać hudroksyzyne-to taki syrop o dzialaniu uspokajajacym.staraj sie sam nie nakręcac tą choroba bo im więcej sie martwisz tym organizm tez sie buntuje.powinienes częsciej się wyciszyć,postaraj sie znalezć więcej czasu w spokoju tylko dla siebie,poczytaj w spokoju jakś ksiazke,krzyzówkę...kladz sie jezeli to możliwe wczesniej,ogranicz alk do maksimum-a powaznie to odstaw najlepiej browce na dłuzszy czas:)innymi słowy zadbaj o swój organizm tj.psychike(polecam muzyke relaksujaca)w spokoju:) i ciało.sprubój się lepiej odrzywiac i troche poruszac.spacer itp.Ja mialem w tym czsie nadwage ok 20 kg i generalnie to bylo od pustych kalorii-czyli doslownie swego czasu lubilem sobie dobrze pobrowarzyc,dzien w dzien.przychodzilem z pracy i od razu z 4 piwka i tak dobre 2miesiace to trwalo.Z 78 kilowego chlopa zrobil się klocek 96kg i w ten sposób rozregulowalem sobie wtedy organizm;(nadciśnienie,kolatania serca,drgawki miesni w różnych częscich ciała,brak tchu,bóle w klatce piersiowej.organizm choc młody 28 lat a czulem sie jak 60latek-pozdrawiam ta grupe wiekową:)i tak wziolem się za siebie,zero alku,zdrowsza zywnosc-nie myl z drogą!więcej warzyw.mniej tlustych,ograniczyłem do min smazenie,częsciej soki,wody niegazowane,prawie w ogóle soli:))))i dzisiaj jem juz racjonalnie abrowar,owszem ale raz kiedys i nie w takich ilosciach.no i ruch-w twoim przypadku dozuj go stopniowo-nie zacznij zaraz biegać:)dozuj stopniowo i staraj sie wyciszyć na codzień.i pomysl zeby odwiedzic dobrego neurologa i kardiologa,Ja dostalem ten lek sedam własnie od kardiologa-radzę prywatnie i najlepiej dowiedz sie wczesniej o jakiegos dobrego:)NO I TRZYMAJ SIE CHŁOPIE !!!i nie daj sie nerwicy.aha zrób morfologię.NO TO SIE NAGADALEM:)))Pozdrawiam
witam miałem robioną morfologie,na cukrzycę,cholesterol,usg brzucha i wszystko ok.Tak mam nadcisinienie po tabletkach utrzymuje sie śrdnio 135-90 zażywam 4 tabletki na nadciśnienie 3 rano jedną wieczorem wiem jedno że musze schudnąć !!!wczoraj wylądowałem na pogotowiu -obwodnienie do tego nerwy mnie wzieły czułem ze to koniec kroplówka 2 godz i do chaty.Teraz boli mnie głowa po środku czoła i ból pulsuje na nos....dziwne poce sie jak niewiem po czym przelatuje mi zimno po ciele czy to nic groznego ?
CZESC.moim zdaniem to efekt nerwów i nadcisnienia...kurcze powaznie wez sie za siebie stary,nie wiem jaka masz masz nadwagę?ale jak jest ,to sam widzisz ze musisz sie zabrac za siebie,o alkoholu sie nie rozpisuję bo widze ze nie muszę:{te rzeczy o których pisałem mi pomoglo wyjsc ztego.a jakie leki bierzesz?ja na początku miałem captoprill i propranolol ale ni zabardzo mi to pomagalo,dlatego siostra poradzila mi wizytę u kardiologa-koszt od okolo 80-100złotych,ale nie czekasz pól roku.i ten kardiolog wysłuchał mnie i mój problem i zamiast tych leków zapisał mi concor-cor 2,5 po jednej tabletce rano i do tego sedam 3.ale to bylo u mnie,ale ten concor dzialał lepiej niz tamten proplanolol i captopril.poczytaj o nadciśnieniu!...
wejdz tez,na forum o nerwicy i nadcisnieni,moze ktos ma podobne objawy jak Ty?napewno dobrze jest poczytac te rzeczy,bo morze ktos inny wie jak Ci pomóc,lub chociaz porównać swoje problemy z innymi...P.S Czytalem tez,ze nadcisnienie moze być równierz od chorych,nie leczonych zębów...ale to jak widzisz jedna z hipotez.mi lekarz powiedzial jak mnie karetka zabrala ze przy wzroscie 176cm,powinienem wazyc 78 do 80 kg a ja wazyłem 96.ale u mnie nie bylo to z obżarstwa tylko od piwka:) a przez 2 miesiaće takiej rutyny z alkiem kalori i masy przybywalo.Przestrzegam...
tak spojrzałem na wczesniejsze twoje wypowiedzi i jeszcze jedno.Nie odstwiaj lekow jak masz ochote na browca czy inny trunek!no niestety.Jeżeli chcesz zeby leki zaczęly przynosic poządany skutek to musisz brac je systematycznie i najlepiej o tych samych godzinach.takze na twoim miejscu na dluuugi czas zrezygnował bym z wszelkich trunków.Organizm musi przyzwyczaic sie do leków...aha:)jezeli palisz to musisz wiedzieć ze palacze gorzej znosza nadciśnienie,a i leki dzialają wtedy z nienajlepiej.TO z literatury o nadcisnieniu.Trzymaj się i nie poddawaj,będzie dobrze...
na twoim miejscu,sam nie odstawiał bym leków.A jezeli czujesz sie lepiej to zapewne działanie leków ma tutaj swoj udział.Moja skromna rada :))))Nie lecz sie na własną reke,skonsultuj to ze swoim lekarzem bo jak sam mówisz nie wszystko ustąpiło.A niekiedy leki trzeba przyjmowac dłuzej,chocby ustapily objawy bo morze byc tzw.skok z odbicia.tzn ze zbyt gwałtowne odstawienie leków morze odniesć negatywny skutek,dlatego uważaj z tym odstawianiem samemu i poradz sie specjalisty:)))NARKA.
witam.....kurcze nie brałem leków przez 2 tyg i było ok az tu nagle nerwówka w domu i nerwica powróciła drgania rąk,oddech, i czego pred tem nie miałem to tak w okolicy nad brodawkami z obydwu stron jakby mnie pobolewało albo lekko dusiło takie dziwne uczucie zgłosiłem sie na pogotowe tam ekg,cholesterol,cukier mi przebadali i ok!czy ten ucisk moze byc tez spowodowany nerwicą????
Hej ja miałam tez z powodu nerwicy straszne duszności..nie mogłam złapać oddechu lekarz przepisał mi sedam 0,6 mg , brałam 1/4 tabl bo powiedział ze to bardzo silny lek-pomogło mi. teraz zapisał mi sedam 0,3 biore od paru miesięcy i czasami jest ok a czasami mam nadal duszności nie wiem od czego to zależy ale 0,6 jest napewno lepszy. pozdrawiam

Witam wszystkich, widzę że to stare posty ale napiszę, jak kolega wspomniał też zacząłem brać sedam 3 tyle że ja ją mykam wieczorem całą gdyż z zaśnięciem była masakra, czasami udawało mi się zasnąć około 2-ej w nocy a rano wstawałem o 6-stej total przymulony, teraz przynajmniej wysypiam się po sedamie ale do czego zmierzam, ile czasu można ten lek brać bo mam już jakieś doświadczenie z Tramalem ( na ból kręgosłupa ) i wiem że cholernie mnie uzależnił czy z tym sedamem może być tak samo ? Dodam że jestem strasznie nerwowy, nie mam nadwagi ( a nawet 2 kg. niedowagi ) ale biorę też na nadciśnienie tabletki rano i wieczorem. Tyle dzięki za odp. i życzę zdrówka

Sedam - na pewno mniej uzależniający niż Alprazolam czyli afobam. Trzeba umieć brać benzodiazepiny. Rozważnie i z głową. Jeśli ktoś bierze miesiac, dwa nic się nie stanie. W porównaniu z afobamem branie go przez tydz czasu skutkuję uzależnieniem już w 50% następny tydz wzrasta o 20%. To lek lubiany przez psychiatrów... bo jak pacjent złapie tryb jego przyjmowania już jest w sieci ... cięzko będzie wyjść z tego bagna jakim jest nerwica.... mogę polecić rudotel również benzodiazepina ale nie tak silnie uzależniająca jak pozoztsałe. Dobra tez jest hydroxyxyna i milocardin (generacja fenobarbitalu) można brać okresowo bez uzależnienia.