Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca

Gość Ewa111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 27 lat. Nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów z sercem. Od około 3 tygodni mam regularne dzienne kołatanie serca. Mam na myśli że serce bije równo, w normalnym tempie ale zbyt mocno. To są 2-3 uderzenia mocniejsze na środku klatki piersiowej tak jakby serce było tuż pod skórą i tak załomocze. Nie dzieje się to szczególnie pod wpływem jakis emocji, po prostu w ciągu całego dnia obojętnie kiedy regularnie około kilkunastu razy takie coś występuje. Nie biorę obecnie żadnych innych leków. Wiem że to nie zastąpi lekarza ale proszę o jakieś wskazówki porady. Pozdrawiam

Kołatanie to to chyba nie jest. Miałem kołatanie, okazało się, że na tle nerwowym. Serce potrafiło mi tak walić, że się budziłem w środku nocy, ale przeważnie waliło tuż przed zaśnięciem. 

Obecnie lekarz stwierdził u mnie niedoczynność tarczycy, dokładne badania zrobię w tym tygodniu. Zapytam o to serce, bo też mam takie wrażenie silnego, ale normalnego bicia.

Dam Ci dobrą radę. Jeżeli masz jakiś problem ze zdrowiem ponad 7 dni, idź do lekarza. Zrób notatki, żeby przekazać mu każdy szczegół. Internet niestety nie zastąpi badania.

No wiem że internet to nie to samo co lekarz ale szczerze mówiąc trochę to zlekceważylam myśląc że pewnie samo zaraz przejdzie... poza tym póki co nic mi innego nie dolega z związku z tym sercem dlatego pytam na forum czy może ja panikuje niepotrzebnie i to jakaś bzdura czy rzeczywiście jest co badać. Chyba będę musiała jednak zapisać się na wizytę najwyżej powie że nic takiego to nie jest

I ja myślałem, że to wrażenie drżenia i zawroty głowy mi przejdą. Ale po kilku tygodniach nie minęły i okazuje się, że to przez tarczycę. Zrób badanie krwi, z resztą lekarz powinien pokierować co jak, gdzie i kiedy 

No chyba że to covid,  a według ekspertów, to wszystko jest objawem covida. Oddychanie też