Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niski puls przy wysiłku

Gość Kamilos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem się poradzić. Ostatnio mam jakieś problemy kardiologiczne. Zrobiłem Echoserca, holter, oraz próbę wysiłkowa, który jak kardiolog powiedział ze wszystko jest ok. Martwi mnie jedna rzecz ze gdy wbiegne powolutku jak się da na 1-2 piętro po schodach dysze jak nie wiem zaraz po tym ciśnienie mam 170-80 a puls 60 gdzie normalnie puls w spoczynku mam 78. Przy tym jak wybiegnę dysze jak nie wiem. Dzieje się to tylko przy wysiłku typu wbieganie pod górkę itd. Test wysiłkowy nie był dla mnie problem bo nie odczuwam zmeczenia bo praktycznie tam się idzie nie biegnie. Ale każde wejście pod górkę lub schody straszna zadyszka spirometria jest ok rtg płuc również dobra. Ogólnie przy chodzeniu mogę iść nawet 10km ale jak tylko zacznę biegać to przebiegne max 30-50m i to jeszcze truchcikiem bo łapie mnie zadyszka i brakuje tlenu

Lepiej byłoby połączyć badania czyli spirometria ergospirometria i próbę wysiłkową. Te ostatnią już masz ale jakbyś chciał powtórzyć to wszystkie te badania możesz w klinice enel sport zrobić. Na twoim miejscu tak bym zrobił normalnie tam sie biegnie po bieżni a nie jak piszesz idzie spacerkiem 😉 powtórz badania bo pewno jest coś na rzeczy.

http://tv-express.ru/evroremont-kvartir-pod-kljuch.dhtm

Alma Ceramica (Уралкерамика) Альта (Alta) от 1290 руб. на сайте grescom.ru

Уникальное предложение-привлекательная стоимость на Italon Charme Deluxe Бьянко Микеланджело Пат Ретт Керамогранит 60х120 компании plitkanadom с доставкой в любой регион

https://www.penza-press.ru/delaem-remont-v-svoej-vannoj-komnate.dhtm

Купить в Москве

Купите коллекцию плитки Wood фабрики Alma ceramica в 3Dplitka.ru по низким ценам. На сайте есть сервис по 3D раскладке плитки в онлайн в интернет-магазине 3DPlitka.ru.