Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zatykanie uszu, kłucie pod żebrami, ból brzucha i mdłości przy hipotonii ortostatycznej

Gość Gośka

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem chora na hipotonię ortostatyczną. Chciałam się spytać czy z tą chorobą mogą być powiązane takie dolegliwości jak zatykanie uszu, kłócie pod żebrami oraz ból brzucha i mdłości, kiedy długo stoję? Z góry dziękuję za odpowiedź
Gość abisynka
witaj gosiu :) jesteś pewna czy to hipotonia ortostatyczna* a może to zespól wazowagalny? objawy są podobne ale podobno przy hipotonii - ojawy od razu siępojawiają a przy zesp. waz. po kilku lub kilkunastu minutach ja mam z.w. po kilku minutach od stania - szum w uszach duszność mdłości (aż do wymiotów czasami), zab słuchu widzenia miękkie nogi i tp a potem gleba miałaś konkretne badania? np test pionizacyjny? pozdrawiam abisynka
dzięki za odp. ;) na badania się wybieram, ale mój lekarz rodzinny mi to utrudnia i ignoruje wszystkie dolegliwości. Czasami też mi się wydawało, że za bardzo się tym przejmuje, ale ostatecznie stwierdziłam, że żarty się skończyły kiedy mało nie zemdlałam stojąc na parapecie. Jak wstaję, to czas w jakim pojawiają się objawy (utarata równogami, zaburzenia wzroku itd.) raczej liczę w sekundach (czasami 30s, czasami 60s, a czasami około dwóch minut).
Gość grzesiek
Witam biorę lekki na nadciśnienie tzn. dilzem 90 x 2 razy dziennie rano i wieczorem plus i rano tritace 5 mg rano... biorę je od roku istatnio czuje się źle ciśnienie spadło mi to 90 na 60 i czuje się słabo bolą mnie oczy i głowa i jestem otumaniony co robić????