Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ona nie ma ochoty na seks

Gość jannest

Rekomendowane odpowiedzi

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos...
Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna para, lubimy wspolne spedzanie czasu, wypady, imprezy, zwykle zycie we dwoje. Od Poczatku zwiazku byl jednak problem z Seksem. Ja mam wg niej za duza ochote na seks.Ona mowi ze raz na tydzien jej wystarczy, a tak na.dobra sprawe to kochamy sie.moze raz w miesiacu, byl.okres gdzie nie kochalismy sie przez 3-4 miesiace. Ja juz psychicznie wysiadam. Jestem normalnym facetem , z czasem zauwazylem ze zaczyna mnie ona wkurzac, pewnie jest to spowodowane tylko tym,ze nie ma seksu,
Seks jest tylko wtedy gdy ona ma.chcice , jednorazowa na jakis okres czasu np. raz e miesiacu. Potem celibat. Kocham ja, ale to jest silniejsze ode mnie i zwracam.uwage na mnostwo pieknych kobiet. Jestem.atrakcyjnym.facetem, zadbanym i przystojnym , pewny siebie, nie mialbym problemu by zdradzic, lecz nie chce, nie chce bo nie spojrzal bym Mojej Kobiecie w oczy, ani sobie w lustrze.
Probowalem juz wszystkiego, rozmowy o tym juz mnie teraz mecza , bo bylo ich sporo, lecz nic sie nie zmienilo.
Widze ,ze gdy nie spedzam z nia czasu, jestem pelen radosci, usmiechniety i zwariowany, a gdy spedzam go razem z nia , juz przygaszony, psychicznie jest mega ciezko.... eh

Mega trudna sytuacja ale polecam wczuć się także w nią. Czasami dziewczyna może mieć jakieś problemy i dlatego nie chce uprawiać seksu..... Sama równeiż tak miałam. Stres w pracy powodował to,że wracałam do domu i nadal myślałam o pracy. Zupełnie nie chciało mi sie uprawiać z nim seksu.Nie miałam na to ochoty. Męczyło mnie praktycznie wszystko.Każdy jego dotyk. Potem zmieniłam prace, wybraliśmy się na wakacje no i kupiłam sobie tabletki na libido jakie poleciła mi moja pani ginekolog  no i wszystko powoli powróciło do normy.
Obecnie jest tak jak na początku związku.

Tak więc proponuje ze sobą rozmawiać. Rozmowa jest podstawą !

Niby tak ale to rozmowa jest właśnie najtrudniejsza. Sama nie mam ochoty na seks ale na razie się zmuszam tak wiec maż uważa ,że wszystko jest ok. NIe wie o tm,że mi sie nie chce. Czasami tylko jak nie mam już totalnie ochoty na zbliżenie to udaję ,ze śpię i wtedy juz mnie nie atakuje. Najgorsze jest to,że on ma bardzo duża ochotę na seks ;/ Mógłby praktycznie codziennie. A mi wystarczyłoby raz na tydzień o zgrozo. Te tabletki o których piszesz to coś w stylu tych reklamowanych w tv?

Też doskonale cie rozumiem, bo z moją już byłą partnerką było podobnie. Najgorsze jest to, że po dłuższym czasie trwania w takim stanie zaczynasz się zastanawiać czy to z tobą jest coś nie tak i przestajesz wierzyć w siebie. Ja odpowiem ci trochę z innej perspektywy, u mnie niestety rozmowy i inne próby nie poskutkowały, więc w końcu postanowiłem się rozstać. Początek był ciężki, kilka miesięcy bolesne, ale ostatecznie myślę, że wyszło mi to na dobre. Psychika odpoczęła, poukładałem sobie pewne rzeczy, a ona wielokrotnie chciała do mnie wrócić. Może dopiero przerwa w związku albo rozstanie uświadomi jej, że twoje potrzeby też są ważne w tym związku. Oczywiście w moim przypadku to zdało rezultat, ale nie mówie, że to złoty środek. Sam zadecyduj jak to rozwiązać.