Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Walka z nerwicą przy wadzie serca

anetas

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam wszystkich forumowiczow. Odkad dowiedzialam sie ze mam wade serca nie potrafie sobie z tym poradzic.Mam dusznosci i zawroty glowy i nie wiem czy to od wady czy na tle nerwowym.Czesto jest mi slabo,nie moge spac w nocy i te natretne mysli...Chodza mi po glowie najczarniejsze scenariusze.Jak boli mnie serce to mysle o najgorszym.Mialam juz jeden termin do szpitala ale zrezygnowalam bo caly czas myslalam co bedzie jak sie nie uda-co z moimi dziecmi...Prosze Was jesli ktos z was tez tak przezywal swoja operacje-napiszcie.Piszcie jak sobie radziliscie w najciezszych momentach kiedy bylo Wam naprawde ciezko.Ja na dzien dzisiejszy nie umiem sobie poradzic.
czesc !!! skoro dostalas skierowanie do szpitala to powinnas sie tam udac!!! serce to nieprzelewki..tymbardziej ze masz dzieci i jest jakas nadzieja na poprawe i szansa na lepsze zycie. nie mozna sie bac moze to glupie co napisze ale nikt nie wiem co jest nam pisane czlowiek boji sie panicznie o swoje zycie i zdrowie wydaje mu sie ze jak nie pojdzie na operacje to moze uniknie jakis powaznych powiklan itd a przeciez rownie dobrze mozna wyjsc z domu i wpasc pod samochod...jesli masz zyc bedziesz zyla i nie boj sie!!! napisz jaka to operacja i jaka masz wade? pozdrowienia
Witam. Moja wada to ubytek miedzyprzedsionkowy i niedonykalnosc zastawki mitralnej.Dlatego ze do ubytku dochodzi platek zastawki jestem zakwalifikowana do operacji a nie do zabiegu przez zyle udowa.Wiem ze nie jest to bardzo skomplikowana operacja ale strasznie sie boje. Wiem tez ze na tym forum sa ludzie ktorzy przeszli naprawde ciezkie operacje i zyja i radza sobie.Za to bardzo ich podziwiam.
Aneto! Nie wiem , z jakiej części Polski jesteś ,ale moze warto się spotkac z osobami po zabiegu , zobaczyc ,że żyja normalnie , pracuja , jeżdza po świecie. W moim mieście dziala takie stowarzyszenie . Każdy zabieg jest obarczony ryzykiem ale nawet statystycznie to ryzyko jest n-razy mniejsze niz zycie z poglebiająć asię wada. Każdy boi sie zabiegu , jest to naturalne Zycze dobrej decyzji i pomyslnej operacji* Moze warto porozmawiać z psychologiem?