Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja z dwoma wkłuciami

magdab

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie dotyczy ablacji z 2 wkluciami, jesem juz po 2 zabiegach które niestety nie przyniosły rezultatu, planowana 3 ablacja ma sie odbyć właśnie z lewej i prawej strony jednocześnie gdyz ognisko do wypalenie prawdopodobnie leży gdzieś pośrodku. Czy 2 wkłucia oznaczają 1 w żyłe 2 w tętnice? jak to wygląda? Czy jest ktoś może po 2 nieudanych próbach i z kolejną ablacja w planie??Bardzo prosze o odzew, nie ukrywam że sie stresuje również myślę o ciązy i pewnie już bym w niej była gdyby nie numery z częstoskurczem. Pozdrawiam. magda
ja czekam na ablacje, mam już ustalony termin, dopiero za około miesiąc więc będę czekać niecierpliwa...ja mam mieć 4 wkłócia, dwa w jedną żyłę i dwa w drugą, z tego, co zrozumiałam gdy tłumaczył mi lekarz,ale możliwe że wówczas jest 1 w żyłe a 2 w tętnice... a powiedz mi...miałaś narkozę i spałaś podczas operacji? bo większość osób (jeśli nie wszystkie) na forum miały po prostu jakieś znieczulenie, ja mam miec narkozę ale poddaje to wątpliwości że inni tak nie mieli i boję się tego bardzo :(
Gość dana0909
Dziewczyny odwagi, nie jest tak żle, potem jest lepiej. Z tego co wiem narkozy w pełnym znaczeniu tego słowa przy ablacji się nie stosuje. Ilość wkłuć zależy od rodzju arytmii i spodziewanych ognisk dodatkowego przewodzenia jak i metody ablacji. Ja miałam mieć wkłucia lewo i prawostronnie ale skończyło się na 4 w prawej pachwinie. Każdy przypadek jest inny i nie można się właściwie na innych wzorować. Pozdrawiam.
ja przy obydwu ablacjach miałam wkłucia w tętnicę szyjną bez narkozy(lekarz powiedział,ze nie stosuje się żadnych oglupiaczy),w sumie nie było tak źle ale ponieważ trwało to 3 godziny strasznie zcierpłam bo bałam sie ruszyć ,przełknąc slinę czułam sie jakby mnie ktoś nożem do kozetki przykuł ,no i poczucie ,ze w mojej szyi wbite jest coś grubości słomki-obłęd.Po chciało mi sie ryczeć,nie wiem czemu czułam sie zmęczona jak koń po westernie.