Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i ogólne osłabienie

Gość wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 27 lat i od kilku tygdni odczuwam bol w klatce, ogolne oslabienie (szybko sie mecze), spadki cisnienia (najnizsze jakie mialem to 110/55), w ostatnim miesiacu kilka razy tracilem rownowage, na szczescie nic groznego Poszedlem z tymi problemami do lekarza pierwszego kontaktu, ktory stwierdzil ze mam swietne cisnienie (to 110/55 uwaza za idealne, a waze 80kg), zlecil badanie krwi i elektrokardiogram. wyniki: zelazo- 164 elektorkardiogram- Rytm zatokowy, czestosc 65 Nietypowa oś załamka P Kąt osi załamka P poza przedziałem od -15 do 90 stopni Poza tym elektrokardiogram prawidłowy. Po ponownej wizycie lekarz stwierdzil ze wszystko jest dobrze, wypisał mi tylko ketonal na bóle w klatce. Czy z tymi wynikami mam udac sie do kardiologa czy naprawde nie ma czym sie martwic i zaczac barc ketonal ? Pozdrawiam
Gość Hela 754
Witaj! Więc jaka jest przyczyna twojego bólu w klatce? Czy lekarz odpowiedział na to pytanie przepisując silny lek przeciwbólowy? Uważam, że na podstawie tych badań nie można wykluczyć choroby serca. Ja na twoim miejscu zrobiłabym dalsze badania i wybrała się na konsultację do kardiologa.. Pozdrawiam
Moje wyniki z badania krwi były w porządku oprócz : MCV - 95 N:80-94 MCH - 31,5 N: 27.0- 31.0 MPV - 7,3 N: 7,5 - 12.0 Dodam jeszcze, że dwa razy piściła mi się z nosa krew bez wyraźnej przyczyny... Czy to może być skutek przemęczenia lub braku jakiś witamin, a może ma to coś wspólnego z serem ( czasem odczuwam dziwne kłócie w klatce piersiowej i tak jakby drętwienie rąk). Z góry dzieki za pomoc.