Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Polfenonu przy bloku Wenkenbacha i tachykardii

KOTEK

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o informację na temat Polfenonu. Przez pół roku brałam Bisocard 2,5 a teraz mam przyjmować Polfenon 2x150. W Encyklopedii leków wyczytałam, że ten lek należy brać w zagrożeniach życia i w szpitalu. Mnie lekarz powiedział, że ze względu na blok przedsionkowo - komorowy II muszę brać coś łagodnego i właśnie stąd Polfenon. A ja boję się wziąć, bo nie wiem w końcu jak działa. Proszę o pomoc. Od roku cierpię na okresowe tachykardie i dodatkowe skurcze komorowe oraz blok Wenkebacha. Byłam już u kilku lekarzy i każdy zleca coś innego.
Mnie kilka dni temu dawali w szpitalu Polfenon na skurcze dodatkowe komorowe, załyzli drugi raz Holtera i nic. taka sama liczba pobudzeń. na mnie nie działa, a brałam w duzje dawce. ale słysząłam , a raczej czytałam tutaj na forum, że ten lek pomógł wielu osobom w arytmiach i że dobrze się czuli, więc warto po prostu spróbowac.
polski polfenon a niemiecki rymonorm to to samo 15o 2x ja biore rytmonorm juz trzy lata i nic sie nie dzieje jak mam spokuj to nieraz odstawiam lub zmniejszam dawke bo mi zwalnia zabardzo puls bo dodatkowo biore betaloc 100mg a tego leku za bardzo nie mozna raptownie odstawiac

witam moj syn ma nadkomorowe zaborzenia rytmu serca od 1.5 roku bierze polfenon 150 pierwszy raz jak robili mu holtera nim zalecili mu lek mial 24000 zaburzen na dobe pozniej zaczal barc polfenon i za pol roku znow zrobilismy holtera i mial znacznie mniej tych zaburzen teraz tez jestesmy po holterze(tydzien temu robilismy) i ma tych zaburzen 3500 tys na dobe lekarz zalecil dalej ta sama dawke chociaz do jego masy ciala to znacznie za malo chce to skonsultowac jeszcze z innym lekarzem ale na razie szukam jakiegos dobrego moze wy znacie jakiegos (mieszkam w tychach) jeszcze mam pytanie czy po tym leku przybiera sie na masie ciala bo moj syn przybral i to sporo boje sie ze jak tak dalej bedzie to bedzie mial duza nadwage on jest wiecznie glodny pozdrawiam i czekam na odpowiedz edyta

witam moj syn ma nadkomorowe zaborzenia rytmu serca od 1.5 roku bierze polfenon 150 pierwszy raz jak robili mu holtera nim zalecili mu lek mial 24000 zaburzen na dobe pozniej zaczal brac polfenon i za pol roku znow zrobilismy holtera i mial znacznie mniej tych zaburzen teraz tez jestesmy po holterze(tydzien temu robilismy) i ma tych zaburzen 3500 tys na dobe lekarz zalecil dalej ta sama dawke chociaz do jego masy ciala to znacznie za malo chce to skonsultowac jeszcze z innym lekarzem ale na razie szukam jakiegos dobrego moze wy znacie jakiegos (mieszkam w tychach) jeszcze mam pytanie czy po tym leku przybiera sie na masie ciala bo moj syn przybral i to sporo boje sie ze jak tak dalej bedzie to bedzie mial duza nadwage on jest wiecznie glodny pozdrawiam i czekam na odpowiedz edyta