Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nasilanie objawów nerwicy zależnie od pory dnia

Gość soso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , czesto gdy sie budze juz mysle o mojej nerwicy , czasem mam ja w ciagu dnia czasem nie , raz silniejsza raz troche slabsza, ale zauwazylem ze objawy zawsszse mijaja wieczorem , o czym to swiadczy ? i czy jest jakis lek ktory moge kupic i bedzie łagodził objawy takie jak szybkie bicie serducha ?
Witam.. Ja mecze sie z tym paskudctwem 5 miesiecy. Staram sie z tym walczyc!! napewno jest lepiej niz bylo..Biore leki nieuzalezniajace i o slabej dawce..tzn. Neurol na uspokojenie ,propranolol na regulacje cisnienia i wyciszenie oraz jak pojawia sie lęki Atarax..I powiem ze pomagaja.. Bylam 2 dni temu u psychiatry po inny lek..Stwierdzil ze te co mam to dobre zestawienie ale przepisal mi inny lek VELAFAX.. To byla koszmarna noc..Wrocily wszystkie mocne napady, lęki, schizy,Serce myslalam ze wyskoczy, Drzeszcze, uczucie goraca itp. itd. Wiec chyba pozostane przy moich lekach i zaczynam wybrac sie do psychologa na psychoterapie.. Bicie serducha jest spowodowane nerwami..(wychodzi nerwica)Kup neurol 0,25mg(jest na recepte) i zacznij od polówki tabletki..Ja tak zaczynalam..teraz biore 1 tabl. i po 30 min, przechodzi szybkie bicie serca i juz nie jestem spieta i rozdrazniona)..Ja mam rowniez tak z rana.jak tylko otworze oczy to juz mysle..i to jest rowniez o roznych porach dniach..wtedy siegnij po neurolka..!! Pozdrawiam I Życze powodzenie..
witam, ja także walcze z nerwicą, od ponad roku leczę sie u psychiatry, teraz również u psychoterapeuty, leki które biorę w tej chwili to propranolol 1 tabl. 2 razy dzien, jakies ziołowe krople na uspokojenie i musze przyznac, że pomogły mi wyciszyć główne objawy tj. napady lęku i duszności oraz kołatanie serca, całą zimę brałam moklar ale to jest lek tylko na depresję, ostatnio poszłam do psychiatry i poprosiłam zeby mi zmienil leki albo cos dołożyl no i dostałam Alventa, myślałm że sie wykończe nie przespałam nocy, myślałam ze dostane zawału, puls mialam chyba ze 120, dwa dni nie byłam w stanie pracowac taka byłam rozdrazniona i zdekoncentrowana. Doszłam do wniosku, że skoro te leki mi pomagaja to nie ma co kombinować, tylko potrzeba czasu i cierpliwości. Wczesniej zdarzało mi się ze budziłam sie w nocy cała mokra i z szybkim biciem serca, teraz juz nie pamietam kiedy mialm taka jazdę.Myslę ze propranolol to jest bardzo dobry lek na nerwice, bo likwiduje kołatanie serca i prawie nie ma skutkow ubocznych, mi pomaga może i Tobie pomoże warto zapytac swojego psychiatre.