Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czas leczenia tachykardii

Gość Kaśka

Rekomendowane odpowiedzi

kochani,tachykardia jest wtedy kiedy mamy puls powyżej 100 leżąc,nie ruszając sie,inaczej-w spoczynku,biegnąc,ćwicząc,ruszając się możemy mieć do 160 to to jest norma. podwyzszone tetno w spoczynku skraca nam zycie,wkurza mnie ignorowanie tego przez wielu ludzi,ja mam 100 w spoczynku,jestem wykończona,słaniam się z każdym dniem tracę siły jestem po 3 ablcjach,po wysiłku cała drżę mam uczucie ciasnego golfa na szyji i zaburzenia widzenia,ile ja tak pociagne,doradzcie mi coś?

a ja od roku mam problemy normalnie cały czas około 115 co jakiś czas 135 i leczenie na narwice mozliwe ale nie pomaga teraz czekam na kardiologa nie wiem ale największy problem to prawa ręka jakis atak to tak jak bym jej niemiał trace w niec czucie jak mozna to tak określic i przyczyna nieznana jak na razie

Hej. ja mogę się przyłączyć do waszego grona jeśli chodzi o wszelkie niejasności i problemy dot tętna..z tym że u mnie to jeszcze nie jest do końca zdiagnozowane, dopiero po jutrze idę do kardiologa. w każdym mąć razie tydz przed rozp roku akademickiego trafiłam z przychodni do szpitala z powodu wyższego tętna tzn 120 ale zaznaczam do tych osób co może jeszcze nie wiedzą że elektrolity też odgrywają tu rolę nie bagatelną..np ja miałam przy tym *wydarzeniu* za niski poziom potasu to się nazywa hipokaliemia,w związku z powyższym jeśli macie możliwość (prywatnie b mało to kosztuje ok 9 zł-sam potas) to zróbcie sobie badania na elektrolity..dodam jeszcze że biorę kaldyum,Mg+B6 no i Isoptin bo tak mam zlecone od rodzinnego ale np ost stojąc sobie na mszy w Kościele serce mi zaczęło też walić jak oszalałe i znów miałam za wysokie tętno..także wiecie, różnie to bywa, każdy przypadek jest na pewno inny aczkolwiek nie zaszkodzi zrobić badań czy udać się do lekarza w celu dokładniejszej diagnostyki i *świętego* spokoju przy okazji, pozdrawiam ciepło