Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i utrata przytomności a palenie papierosów

Gość Lejdis

Rekomendowane odpowiedzi

Mój przyjaciel ma zawroty głowy, traci przytomność np jak jest trochę za ciepło, mdli go... Był kilka razy przez utratę przytomności w szpitalu. Jego lekarka powiedziała, że zostało mu niewiele życia. Mówiła, że jego serce coraz wolniej bije... Że podobno rozwiązaniem na to wszystko, aby pożył trochę dłużej jest tylko przeszczep płuc. Aby przyspieszyć bicie serca pali papierosy... Moim zdaniem papierosy szkodzą zdrowiu, no ale faktycznie przyspieszają akcję serca lecz krótkotrwale. Ktoś wie może co mu tak naprawdę jest, bo on sam nie wie?Wiecie jak pomóc na to? Proszę pomóżcie...
Ja też się zastanawiam u jakiego on był specjalisty, na co on wogóle choruje? Jaka diagnoza? Skoro jest tak zle czemu nie zatrzymali go w szpitalu? Bierze jakieś leki? Trzeba znalezc dobrego lekarza nie wiem od płuc czy serca i iśc na prywatną wizytę, albo położyc się do szpitala i kompleksowo przebadac.
Gość Hela 754
Witam! Skoro twój przyjaciel ma utraty przytomności, a lekarka daje mu niewiele życia bo wolno mu bije serce, więc dlaczego nie odeśle pacjenta gdzieś dalej aby mu pomóc?Dlaczego nie zapyta lekarza o diagnozę?Przede wszystkim należy zmienić lekarza i szukać pomocy gdzie indziej. Podzielam zdanie ;Alekxa;
O kurcze, czyli z tego co zrozumiałem, ktoś nie daje mu dużej szansy na dłuższe życie, a on dzięki papierosom przyspiesza rytm serca???????? To jakieś nieporozumienie chyba, gdzie on był u lekarza, szamana chyba jakiegoś. 21 wiek, mamy taką możliwość zdiagnozowania choroby, więc nie przekonuje mnie to. A jeśli to rzeczywiście prawda, to zmienić lekarza obowiązkowo i to jak najszybciej.
Gość bestyjka
moim zdaniem to dziwne skoro ma mieć przeszczep płuc to nie powinie palić papierosów! co do serca - przecież są rozruszniki i inne leki trzeba próbować wszyskiego a nie poddawać się i faktycznie szukać innego lekarza! przecież musi być jakaś diagnoza? tak bez konkretnej diagnozy nie wypuściłby go nikt ze szpitala w takim stanie - jakoś wierzyć mi się nie chce jeżeli lądował w szpitalu nieprzytomny - to ma wypis ze szpitala i na pewno wyjaśnili jemu na czym polega jego choroba - jeżeli naprawdę jest tak źle to przecież na pewno by tak go nie zostawili mój przyjaciel miał mieć przeszczep i serca i płuc z powodu wady wrodzonej ale niestety nie zdążył się doczekać. a tak szczerze to widziałaś go kiedykolwiek nieprzytomnego lub czy byłąś u niego w szpitalu? skoro jest twoim przyjacielem to razem możecie się wybrać do lekarza i razem szukać pomocy miałam też kiedyś barzdo dobrą koleżankę, z którą przyjaźniłam się wiele lat. mówiła wszystkim że ma białączkę a potem guza mózgu i płakała mi że musi na operację i leczenie zbierać - pozyczała w ten sposób od wszystkich pieniądze - a tak naprawdę choroby nie było - tylko w ten sposób kombinowała pieniądze - to był jej sposób na życie - nikt z nas nie wiedział o tym póki nie zaczęłą nas unikać wiesz czasami ludzie mówią różne rzeczy dla określonego celu nie mówię że twój przyjaciel coś kombinuje bo nie znam jego itd ale skoro to twój przyjaciel to naprawdę powinnaś z nim szczerze porozmawiać - zapytać o diagnozę, zobaczyć wypisy ze szpitala i zacząć szukać z nim innego lekarza i ratunku. są leki i rozruszniki aby przyspieszyć serce a co do płuc - niech rzuci palenie!!!!!!!!!!!!!! i niech go umieszczą go na liście do przeszczepu płuc pozdrawiam
obserwuje Wy sie prujecie gdybacie co mu jest a ta osoba olewa wcale sie nie odzywa moze sie smieje z waszych rad bo i tak nieraz bywa tu rozne coda mozna pisac, ja jak bym byla tak chora to napewno nie szukalabym pomocy tutaj tylko szukala u lekarza