Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca i pocenie się przy graniu na komputerze a nerwica

Gość soso

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Weronika M.
Takie siedzenie długie godziny przed komputerem jest szkodliwe pod wieloma względami. Dla tego Twój organizm się buntuje. Wie co jest dla niego niedobre. Rób często przerwy. Ćwicz, wychodź z domu. na długie spacery. Jeśli nachodzi Cie taki objaw to znak, że trzeba zrobić przerwę, wyłączyć komputer. Ludzie potrzebują urozmaicenia w swoich zajęciach. Jeśli jedna czynność Cie zmęczy przy innej odpoczywasz. Ja wytrzymuję tylko 2 godziny przy komputerze. Potem jestem umęczona. Gdybym siedziała dłużej też dostałaby nerwicy. Poczytaj mojego bloga o walce z nerwicą www.rozwod9.bloog.pl Nie doprowadzaj się do nerwicy. Potem ciężko z niej wyjść. Odpoczywaj od komputera, relaksuj się. Odpoczywaj zanim się przemęczysz. Zapobiegaj zmęczeniu.
problem w tym ze dla mnie komp to uzaleznienie i teraz nawet jak siedze a wiem ze od tego moge jutro miec bardzo zle samopoczucie poza domem to mimo to nie rezygnuje . Nie rozumiem ludzi ktorzy pala papierosy lub pija wude- mnie to nie uzaleznia . TAkie cos to pryszcz przy uzaleznieniu od komputera. Od 7 roku zycia siedze przed kompem a ostatnimi czasy dluzej niz kiedys , rok temu w wakacje siedzialem po 10-14 godzin dziennie grajac w pewna gre. Strasznie ciezko mi bedzie wyjsc z tego jesli wogule bede probowal

Sprawdź czy komputer ma uziemienie. Czy jest bolec w gniastku i czy jest on podłączony do uziemienia. Sprawdź czy Twój komputer jest szczelnie okryty blachą. Uradzenia elektroniczne zasilane 230 V z gniastka, a nie uziemione wytwarza wokół siebie szkodliwe pole elektromagnetyczne, które może wywoływać opisane przez Ciebie objawy. Obudowa komputera powinna być szczelna jest po to aby chronić nas przed promenowaniem elektromagnetycznym emitowanym przez elektronikę (płyta główna, procesor, karta graficzna) oraz zasilacz komputera. Możesz kupić sobie na Allegro tani detektor pola elektromagnetycznego. Kosztuje około 100 zł. Nie jest doskonały, ma wady, ale zawsze będziesz wiedział więcej.

Temat jest bardzo rozległy. Ogólnie nie polecam spędzać czasu przy komputerze jeśli ktoś nie musi.

https://gid.volga.news/637148/article/ispolzuem-keramicheskuyu-plitku.html

Купить настенные панно и картины

Italon Керамогранит Шарм Делюкс Сахара Нуар 60х120 00-00180202 - купить в Санкт-Петербурге.? Выгодные цены, скидки для постоянных клиентов, телефон для связи с дизайнером ?8 (812) 317-33-73

https://www.tuvaonline.ru/remont-v-vannoj-i-sanuzle-kratko-no-jomko-o-plitke.dhtml

Купить Codicer 95 Sonar WHITE 66x66 см в Москве

Керамогранит Italon Contempora Carbon в СПб от официального дилера. Дизайн-студия напольных покрытий в центре СПб. Для заказа звоните +7 (800) 350-77-08 или пишите info@legnomarket.ru