Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne napady kaszlu, duszności i szybkiego bicia serca

Gość mizeria

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mizeria
Witam! Mam 27 lat. Kiedyś zdarzały mi sie dziwne napady, szczególnie po jakimś wysiłku, nawet niewielkim - jak wchodzenie po schodach. Nie byłam z tym u lekarza, jakoś samo przeszło - tak przynajmniej myślałam. Ale ostatnio złapało mnie znowu - bardzo szybko szłam do domu, gdy weszłam i chwilę usiadłam napadła mnie dziwna potrzeba kaszlania, mimo braku nawet najmniejszej chrypki. Miałam bardzo ciężki oddech, jakbym zaczynała sie dusić. Do tego serce mi szalało i zrobiło mi się słabo. Leżałam i przy każdym wydechu miałam odruch kaszlu. Trwało to ok 4 min. Pewnie muszę iść z tym do lekarza, ale może ktoś mógłby mi powiedzieć co to może być. Dodam, że nie mam jakichś sytuacji mega-stresowych, takie zwykłe, jak to w życiu. Dziękuję z góry za każdą odpowiedź.
Najpewniej jest to jakieś zaburzenie rytmu. Ale żeby cokolwiek powiedzieć musisz zrobic badania. Lekarz rodzinny zrobi ci EKG, da skierowanie na RTG płuc i do kardiologa. Ten pewnie zrobi echo i być może EKG Holtera. Na razie się nie zamartwiaj tylko idź do lekarza. Pozdrawiam
Gość Truskawkowa
Hej musisz udać się do lekarza ja miałam takie same objawy mi serce biło nawet 200 na minute było to bardzo uciążliwe i do tego te duszności byłam na to parę razy w szpitalu aż w końcu stwierdzili u mnie Tachykardie zatokowa i do tego wypadanie przedniego płatka zastawki mitralnej z niedomykalnością pierwszego stopnia aktualnie leczę się na to i biorę leki ;) pozdrawiam