klementyna32 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Bardzo proszę o interpretację opisu z rtg klatki piersiowej. Do wizyty u lekarza zostało jeszcze troszke dni, a ja sie niepokoję. Pola płucne bez zmian ogniskowych. Okołooskrzelowe zmiany zapalne przywnękowo zwłaszcza po stronie prawej. Wnęka lewa nieco szersza. Wzmożony rysunek naczyniowo-oskrzelowy. Serce niepowiększone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Agunia Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wynik raczej dobry. Nie jestem lekarzem ale kilka zdjęc mialam robionych z powodów częstych stanów zapalnych. Pewnie tylko zmiany oskrzelowe,płuca czyste,serce bez zmian.Zmiany zapalne po prawej stronie oskrzeli.. Nie masz się czego martwić,lekarz zadecyduje czy potrzebne bedzie leczenie antybiotykiem. Pozdrawiam i zdrówka życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Hela 754 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witaj! Wszystko się wyjaśni , jeżeli obejrzy to specjalista. W tym opisie oprócz stanów zapalnych mnie by zaniepokoił rysunek naczyniowo-oskrzelowy i powiększenie lewej wnęki, bo to może być związane z krążeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Witajcie mam do was ogromna prozbe chodzi o interpretacje wynikow badan mojego taty. Przeswietlenia klatki piersiowej wykazalo: przewlekle zmiany zapalne okolooskrzelowe w obu okolicach przysercowych.Serce w granicach normy. Bardzo prosze jesli ktos cos z tego rozumie napiszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi