Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w okolicach serca, kołatanie serca i wysoki puls a stres

shee21

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki Juulia, nie Julita, źle przeczytałam, ehh.. Co do lekarzy - ja chodze prywatnie odkąd sie to tylko zaczeło i powiem Ci, że mam wrażenie właśnie, że mnie zbywają, bo przecież jestem za mloda na problemy z sercem. Ja leków żadnych żadnych nie dostałam nawet na moje szybkie tętno, nie wspominając juz o tachykardiach - na to dostaję tylko betabloker jak trafię na pogotowie. Lekarz kazał mi się po prostu nie stresować, a serce powinno sie uspokoić - terefere..

Ja właśnie siedzę nafaszerowana relanium i miałam napad tachykardii i co nerwica? wydaje mi się że to po prostu najłatwiejsze wytłumaczenie jak sie nie chce dalej diagnozować... Jasne że mogą być jakieś zaburzenia nerwicowe, ale najpierw powinno sie wyeliminować inne choroby, a przede wszystkim traktować cierpienie pacjenta jako rzeczywiste a nie bagatelizować ze względu na wiek...

Czesc Aniu i Nephro ,tak czasami myslę ze szkoda mi tylu lat zmarnowanych przez nerwicę {13} ale co zrobic choroba 21wieku, dziewczyny ja wczoraj miałam atak tachykardi 170 uderzen czlowiek tak ma dosyć ze lepiej nie mowić ,męczę sie tak szybko ze chyba 90 letnia babcia ma więcej sił,też mam dni ze nie jestem w stanie wstać z łozka ,bo serce nawet w spoczynku dowala jak po maratonie.szczerze mówiąc codzienne życie kreci się wokół nerwicy... lęku,bólu kochane pozdrawiam was serdecznie julku

Niestety wysokiego pulsu np. ze 120 do 80 nie obniżą żadne zioła, dieta, gimnastyka. Owszem to rzeczy jak najbardziej wskazane, pozwalające oddalić chorobę , spowolnić jej rozwój na jakiś czas ale nasz puls zależy od pracy naszego systemu nerwowego, mózgu i to tej jego części, której działanie nie zależy od naszej woli (np. ręką ruszam bo chcę ale gęsia sķórka gdy zimno robi się mi niezależnie od tego czy chcę czy nie) i tu niestety muszą być  stale stosowane beta-blokery. Piszę niestety ponieważ mają różne skutki uboczne a przede wszystkim trzeba je brać stale i systematycznie. Mają krótkotrwałe działanie, lek trzeba brać codziennie a nawet 2 razy dziennie co 12 godzin a pomiminięcie już 1-2 dawek powoduje tak wysoki puls, że człoweka przewraca. Lek nie leczy, blokuje jedynie jakieś tam receptory i dzięki temu te wolniej przesyłają sygnały z mózgu a tym samym puls jest wolniejszy. Przytym również obniża się ciśnienie krwi.

W dniu 25.06.2008 o 18:07, Gość topik napisał:

miewam dokładnie o samo, ciśnienie 130/80 a tętno 90, lekarze stwierdzili u mnie nerwice neuro-wegetatywna. Boje sie jednak ze to moze nie byc do końca to....tetno mi dziwnie wzrasta kiedy sie położę, wcale nie jestem zdenerwowana a słysze jak bije jak oszalałe, jakby sie miało za chwile urwac w środku. Na razie jestem przed wizyta u kardiologa i sie zaczynam bac

Dokładnie tak miałam i drżenia ciała 

https://goldengalaxy.ru/internet-trejding/strategii-foreks-bez-indikatorov Сможете ли вы заработать на криптовалюте Курсы профессиональной переподготовки по программе «Специалист по подбору персонала (рекрутер)» дадут все необходимые знания и компетенции по выбранному направлению для осуществления управленческой деятельности. Дистанционная форма обучения. Диплом московского образца.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)@club106819115] [club73077968