Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Branie Pramolanu na nerwicę

Gość Róża

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na napadowy lek choruje prawie trzydzieści lat wszystkie objawy jak piszecie kołatanie serca lek ze zaraz upadnie,umrę,znacie to wszyscy co chorujecie ostatnio bardzo źle się czuje biore pramolan,hydroxzinum,sedam 3 z którego zchodze bralam 6 ale jest coraz gorzej piszcie co wam pomogło tak na 100 procent bo już nie wiem co robić. Pozdrawiam życzę zdrówka wszystkim.

Gość Niskie tętno po pramolanie

Witam, czy komuś pramolan obniżał tętno? Z natury mam dośc niskie tętno w spoczynku 55-60, biore Pramolan od około miesiąca 2 x dziennie i zauważyłem że niekiedy spada poniżej 50 np jak siedze przy biurku w pracy i dłuższym bezruchu. Nie mam żadnych dodatkowych objawów typu omdlenia itp.

Gość balia123

A ja biorę pramolan już kilka lat i czasem schodzę , a czasem muszę brać więcej...co do tętna to nie wiem ile mam, bo nie mierzę ale ciśnienie mam dużo niższe niż zanim zaczęłam brać pramolan, bez tego to bym musiala leczyć osobno ciśnienie. Pozdrawiam forumowiczów.

Witam ja biorę promolan 1rano i1/2popoludniu oraz mirtor 15 na noc.Ogolnie czuję się źle biorę trzeci tydzień. Rano głowę mam ciezszka jakby czymś naladowaną rozdrazniona  dopiero jak wezmę 1/2xsanax mogę się poruszać

Witam .Lecze się na nerwicę lękowa. Od miesiąca mam nowego psychiatrę poprzedni leczy mnie 13lat żadnej poprawy tylko dwa razy wyladowalam z zatruciem psychotropami. Obecny psychiatra przepisał mi pramolan 3x1.biorę 5tydzien czuję się fatalnie skudki uboczne to okropne drętwienie pleców rąk  zimne dreszcze na przemian z okropnym przechodzacym goracem. Skurcze serca ból oczu głowy rano rozdrazniona .Czy ktoś miał podobne objawy?Czy one minął. Czy muszę poprosić lekarza o zmianę leku.

Rene75, ja radzę zgłosić się do kardiologa, zrobić holter, echo serca i dopiero będzie wiadomo co się dzieje. Biorę Pramolan 50mg na noc i śpię bardzo dobrze, ostatnio nawet za dobrze bo wcześniej się kładę i później wstaje. Biorę już miesiąc i zamierzam odstawić żeby zobaczyć czy będę spać spokojnie i bez stresu. Mam kołatania serca ale rzadziej niż przed podaniem leku. Trochę jestem niepewna siebie w ciągu dnia i to mnie niepokoi dlatego tez zdecydowałam nie brać tego leku i zaobserwować jak się będę czuła. A tak wgl to z antydepresantami należy uważać. Mam przykład mojej koleżanki i jest to krytyczna sytuacja. Wole sięgać po medycynę naturalną. Pozdrawiam 😊

Ja Pramolan biorę już od 2 tyg, 1 tab rano, 1 tab po południu i jedna na noc. Raczej na OCD i stres z tym związany. Przez pierwsze kilka dni czułem się tak średnio. Wszystko ok ale miałem lekką zmułę i byłem lekko rozbity. Ale spokojnie spałem i normalnie się budziłem. Po dobrym tygodniu zmuła zniknęła a pojawiła się jakby większa czystość w umyśle i spokój. To co mnie doprowadzało do natrętnych myśli i stresu, jakby zniknęło z horyzontu. Byłem (i jestem teraz) mega wypoczęty i zmotywowany. Póki co tak jest do teraz a biorę już jak pisałem przeszło 2 tyg. Póki co mam dobre z nim doświadczenia:)

Gość Adam tu był

Witam serdecznie chciałem powiedzieć że lek ten pomaga w zależności od sytuacji jak dla mnie idealnie byłem spokojny nic mi się nie chciało robić i w mojej sytuacji idealnie mi pomógł przejść przez najgorszą chwilę życia jakim było rozstanie się z moją żoną dla was te objawy były przeszkodą dla mnie ratunkiem

Nie przejmuj sie, jestem na pramolanie od lutego. Czasem bywa lepiej, a czasem gorzej.  Najważniejsze, ze nie mam juz mętliku w glowie. Naprawde pomaga, nie moglem wyjść z domu bo się wszystkiego panicznie lękałem. 

Teraz nawet wyjeżdżam poza miasto 😉 rano wataje wypoczety I mam czysty umysl 

Muszę powiedzieć, że brałam wcześniej leki przeciwdepresyjne nowej generacji, czułam się okropnie, później doxepin, też średnio pomgol, pramolan żadnych skutków ubocznych, może dwa dni jak lekko pijana i senna, kolejne naprawdę super, czuje się tak lekko, łatwiej mi się pracuje, spokojniej prowadzi smaochod, mimo trudnej sytuacji życiowej w końcu biorę wszystko na barki, na spokojnie i o dziwo wszystko mi się udaje. Przesypiam w końcu noce a rano zaczelam wczesniej wstawać, nie czuje się zamulona jak po innych lekach i nie śpię już do południa. 

Chciałam powiedzieć,że na noc biorę 1-2 tabletki, w zależności od stanu mojego poddenerwowania, rano staram się nie brać jeśli dobrze się czuje, po południu jedna tabletkę bo zazwyczaj lęki wtedy powracają, jeśli mam dobry dzień biorę tylko połówkę i też pomaga. Ewentualnie połówkę rano i połówkę wieczorem.

Biorę pramolan 5 dni od kiedy go wzięłam jestem cały dzień senna. 3 dni temu Przespałam 18h z jedną przewrą i nadal chce mi się spać, nie wiem czy to wina tego leku ale tak myślę 

Przed spaniem czuje kołotanie i mam jakby urywanie się od rzeczywistości na parę sekund ale tak mi się działo jeszcze przed braniem leku, zobaczymy co mi powie lekarz za tydzień 

W dniu 9.10.2018 o 12:35, Gość Gość 26 napisał:

Witam na napadowy lek choruje prawie trzydzieści lat wszystkie objawy jak piszecie kołatanie serca lek ze zaraz upadnie,umrę,znacie to wszyscy co chorujecie ostatnio bardzo źle się czuje biore pramolan,hydroxzinum,sedam 3 z którego zchodze bralam 6 ale jest coraz gorzej piszcie co wam pomogło tak na 100 procent bo już nie wiem co robić. Pozdrawiam życzę zdrówka wszystkim.

Mi pomagał tylko xanax na uspokojenie, ten pramolan wogole nie działa i denerwuje się bardziej ze wydałem kase na cos bezuzytecznego

W dniu 2.07.2022 o 09:40, Gość Gość napisał:

Muszę powiedzieć, że brałam wcześniej leki przeciwdepresyjne nowej generacji, czułam się okropnie, później doxepin, też średnio pomgol, pramolan żadnych skutków ubocznych, może dwa dni jak lekko pijana i senna, kolejne naprawdę super, czuje się tak lekko, łatwiej mi się pracuje, spokojniej prowadzi smaochod, mimo trudnej sytuacji życiowej w końcu biorę wszystko na barki, na spokojnie i o dziwo wszystko mi się udaje. Przesypiam w końcu noce a rano zaczelam wczesniej wstawać, nie czuje się zamulona jak po innych lekach i nie śpię już do południa. 

U mnie tez nie ma skutków ubocznych wogole żadnej różnicy oprocz tego ze bardziej się qkir... ze ten lek nie działa i nie wiem po co lekarz mi to przepisal

https://penza-post.ru/pokupaem-ventiljator-dlja-vannoj.dhtm

интернет-магазин StudioArdo

Затирки купить в Идеях для дома. Огромный выбор товаров для строительства, ремонта. Купите в Вологде, Череповце, Соколе, Шексне, Кириллове или Грязовце.

https://www.tuvaonline.ru/remont-v-vannoj-i-sanuzle-kratko-no-jomko-o-plitke.dhtml

Керамогранит Maxfine Marmi Classici Onice Malaga Luc 150x300 L315356MF6 - купить в Москве

Салон Керамической плитки Керамогранита. Более 60.000 товаров для ремонта вашей ванной, кухни, фасада. Просто огромный выбор, всё в одном месте!

http://makrab.news/vybiraem-plitku-v-vannuju-komnatu.htm

Купить плитку Bolle Alma Ceramica, плитка коллекции Bolle Alma Ceramica Россия

Мозаика по выгодным ценам от интернет-магазина Moskeramika.ru. Мы реализуем керамическую плитку, керамогранит, мозаику, ламинат и другие напольные покрытия. Широкий ассортимент качественной продукции, доставка по Москве и МО.